Een optimale vertering: het belang van een gezonde darmflora en lichtverteerbare voeding bij honden

5925 Keer bekeken
3 Opmerkingen
(5)
Ik ben Lindsey en sinds 2014 ben ik afgestudeerd dierenarts voor gezelschapsdieren. Zeven jaar lang heb ik met veel plezier in de praktijk gewerkt. Tijdens deze jaren heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen binnen allerlei takken van de diergeneeskunde, maar 1 ding dat altijd centraal stond was de communicatie en relatie met de klanten. Gebruik makend van de kennis en kunde opgedaan in de afgelopen jaren en gedreven door mijn passie voor dieren én mensen zal ik als adviserend dierenarts binnen PetPol klaarstaan om je te helpen bij vragen omtrent de ondersteuning van de gezondheid van je huisdier en zal ik zorgen voor up-to-date blogs en interessante weetjes! Uniek Dierenarts Nummer: 669722

laat een reactie achter

Beveiligingscode

Opmerkingen

  • Voeding van ons hondje na giardia
    Door:Gea Op 27-06-2024
    Beoordeling:
    5.0

    Ons vlinderhondje heeft begin dit jaar giardia gehad en is in maart weer negatief getest. Ze kreeg gastrointestinal via de dierenarts. Nu wil ik haar terugzetten op haar vorige voeding, renske, vlees met beetje brokjes erbij. Ze doet het goed op kalkoen maar volgens renske is dat niet goed voor haar i.v.m. teveel omega6, dat zou giardia weer stimuleren. Wat Renske betreft heb ik dan niet veel meer opties.
    Zou ik terug moeten gaan naar gastrointestinal? Teveel wisselen is ook niet goed i.v.m. giardia.
    Ze is 11 jaar, dus misschien toe aan lichter verteerbare voeding?

    Beantwoord door: Lindsey Cantillon Op 28-06-2024 Beste Gea,
    In dit geval zou ik een senior voeding aanraden voor jullie hondje. Een senior voeding compenseert voor de veranderingen die plaatsvinden in het lichaam en helpt ouderdomsgerelateerde problemen te voorkomen. Net zoals bij mensen gaat de vertering ook achteruit wanneer honden ouder worden, senior voedingen zijn daarom meestal lichtverteerbaar. Ook bevatten ze iets minder eiwitten die vaak van een hogere kwaliteit zijn en een beperkt fosfor en natrium gehalte (ondersteunen van nieren, lever en het hart). Sanimed Senior, Royal Canin Mature consult en Specific Senior zijn voedingen die geschikt kunnen zijn voor jouw hondje. In het blog senior hondenvoer en voedingsadvies kan je hierover meer lezen.
    Hopelijk helpt dit om de juiste keuze te maken voor jouw hondje.
    Met vriendelijke groet,
    Lindsey Cantillon, dierenarts Petpol

  • betere darm flora
    Door:Joana Op 09-03-2024
    Beoordeling:
    5.0

    welk Produkt te nemen voor een betere vertering en betere darmflora wanneer bekend is dat het zuur in de maag van mijn boomer Lucky deze Produkten zal vernietigen. bestaat er een Produkt dat dit zuur zal overleven?

    Beantwoord door: Lindsey Cantillon Op 15-03-2024 Beste Joana,
    Heel goede vraag! Het is inderdaad belangrijk een product te kiezen waarvan bewezen is dat het levend tot in de darm komt, waar het zijn werking moet uitvoeren. NutraPro K9 Canine vermeld expliciet zuurbestendig te zijn door de dubbele coating, dus dit is wat ik zou aanraden voor Lucky.
    Met vriendelijke groet,
    Lindsey Cantillon,
    Dierenarts.

  • duidelyke taal in funktie van onderzoek
    Door:Johana Op 08-03-2024
    Beoordeling:
    5.0

    Dank je Lindsey voor deze duidelyke uitleg en ga ik een en ander uit proberen zodat Lucky mijn boomer stopt met aarde eten en doet die vanwegen verteren net als gras sprietjes eten.

    Johana

Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties