Alvleesklier (Pancreas)

De alvleesklier of pancreas is een klein orgaan dat zich naast de dunne darm bevindt en twee belangrijke functies uitoefent: vertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Deze 2 functies worden door afzonderlijke delen van de pancreas uitgevoerd. De bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd door de productie van de hormonen insuline en glucagon door de eilandjes van Langerhans. 

Een te lage insulineproductie kan aanleiding geven tot diabetes zoals eerder aangehaald in onze blog over Diabetes Mellitus. Het andere deel van de alvleesklier (het exocriene deel) produceert verteringsenzymen die via een afvoergang terecht komen in de dunne darm. Wanneer de pancreas onvoldoende enzymen produceert dan spreekt men van Exocriene Pancreasinsufficiëntie of EPI. Wanneer de enzymen voortijdig actief worden en de alvleesklier zelf gaan verteren dan spreken we over een alvleesklierontsteking of pancreatitis. Hieronder zie je een overzicht van onze producten die ingezet worden te ondersteuning van de alvleesklier (pancreas).

Actieve filters

Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Blik - 12 x 410 gram
Snel bekijken Quick View

Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Blik - 12 x 420 gram

€ 47,95 Prijs

Honden kunnen verschillende spijsverteringsproblemen hebben. Bij sommige spijsverteringsproblemen reageert het lichaam sterk op een hoog vetgehalte in de voeding. Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering van je hond te ondersteunen. Het lage vetgehalte reguleert het vetmetabolisme. Dankzij het aangepaste energiehalte krijgt je hond ook met een kleine portie genoeg energie binnen. Zo hoef je zijn gevoelige maagdarmkanaal niet te belasten met te grote porties. Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat is een uitgebalanceerde, volledige dieetvoeding die levenslang gegeven kan worden.

Indicaties: Laag vetgehalte / Pancreas insufficiëntie.

Trovet Digestion Support PES (Vegan) - 200 gram
Snel bekijken Quick View

Trovet Digestion Support PES (Vegan) - 200 gram

€ 44,95 Prijs

De Trovet Digestion Support PES is een voedingssupplement dat kan worden ingezet ter compensatie van een slechte spijsvertering bij pancreasaandoeningen, zoals acute- en chronische pancreatitis en exocriene pancreasinsufficiëntie EPI. Het supplement bevat lipase, amylase en proteasen ten behoeve van de vertering van vet, koolhydraten en eiwitten.

Het gebruik van Trovet Digestion Support PES zorgt voor een verbeterde vertering van eiwitten waardoor minder schadelijke bijproducten vrijkomen en secundaire darmproblemen worden voorkomen. 

Specific Digestive Support Low Fat CID-LF 2 kg
  • -10%
Snel bekijken Quick View

Specific Digestive Support Low Fat CID-LF

Vanaf € 21,41 Normale prijs € 23,79 -10% Prijs

Specific Digestive Support Low Fat CID-LF  is een volledig dieetvoeder voor volwassen honden voor de vermindering van intestinale absorptiestoornissen, de compensatie van een slechte spijsvertering en/of pancreasinsufficiëntie en regulering van het vetmetabolisme bij hyperlipidemie. Dit dieet is zeer goed verteerbaar, heeft een laag vetgehalte en verhoogde gehaltes aan natrium en kalium. Dit dieet ondersteunt een gezonde darm, voldoet volledig aan de voedingsbehoeften van honden en draagt bij aan hun gezondheid.

Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Small Dog
  • Nieuw
Snel bekijken Quick View

Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Small Dogs

Vanaf € 18,95 Prijs

Honden kunnen verschillende spijsverteringsproblemen hebben. Bij sommige spijsverteringsproblemen reageert het lichaam sterk op een hoog vetgehalte in de voeding. Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Small Dogs is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering van je kleine hond te ondersteunen. Het lage vetgehalte reguleert het vetmetabolisme.

Dankzij het aangepaste energiehalte krijgt je hond ook met een kleine portie genoeg energie binnen. Zo hoef je zijn gevoelige maagdarmkanaal niet te belasten met te grote porties. Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Small Dogs is een uitgebalanceerde, volledige dieetvoeding die levenslang gegeven kan worden.

Indicaties: Laag vetgehalte / Pancreas insufficiëntie / ter regulering van het vetmetabolisme bij hyperlipidemie.

Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care Low Fat Stoofpotje Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care Low Fat Stoofpotje
  • Nieuw
Snel bekijken Quick View

Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care Low Fat Stoofpotje

Vanaf € 49,95 Prijs

Hill's prescription Diet i/d Low Fat Hondenvoer is een goed verteerbare, vetarme voeding waarvan is aangetoond dat het het vetgehalte in het bloed verlaagt en spijsverteringsproblemen helpt oplossen. Dit zeer goed verteerbare hondenvoer is gemaakt met Hill's baanbrekende ActivBiome+ ingrediëntentechnologie, een unieke mix van prebiotische vezels, waarvan klinisch is aangetoond dat het het darmmicrobioom snel activeert om de spijsvertering en het welzijn te ondersteunen.

Hill's Prescription Diet i/d Low Fat Stoofpotje voor Honden is speciaal samengesteld om vetgevoelige aandoeningen (zoals pancreatitis en hyperlipidemie) te helpen aanpakken en het risico op recidieven te verminderen.

Brit Grain Free Veterinary Diet Gastrointestinal Low Fat 2 kg
  • Nieuw
Snel bekijken Quick View

Brit Grain Free Veterinary Diet Gastrointestinal Low Fat

Vanaf € 26,50 Prijs

Brit Grain Free Veterinary Diet Gastrointestinal Low Fat is een complete en graanvrije dieetvoeding op basis van haring en erwten voor honden met een zeer laag vetgehalte en licht verteerbare eiwitten. Hierdoor is het onder andere geschikt voor honden die te kampen hebben met een pancreas insufficiëntie, lipidenabsorptiestoornissen en eiwitverliezende enteropathie. 

Hill's PD I/D Digestive Care Low Fat - 12 x 360 gram Hill's PD I/D Digestive Care Low Fat - 12 x 360 gram
Snel bekijken Quick View

Hill's PD I/D Digestive Care Low Fat - 12 x 360 gram

€ 43,95 Prijs

Het Hill's Presciption Diet i/d Digestive Care Low Fat is een volledig dieetvoer voor honden met een extra laag vetgehalte dat o.a. ingezet kan worden bij gastro-intestinale aandoeningen zoals:

Door het lage vetgehalte en het hoge vezel gehalte worden de maag en darmen gekalmeerd en komt het maag- & darmstelsel snel weer tot rust.

Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care Low Fat Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care Low Fat
Snel bekijken Quick View

Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care Low Fat

Vanaf € 20,95 Prijs

Het Hill’s Prescription Diet I/D Low Fat is een smakelijke en vezelrijke dieetvoeding voor honden die te maken hebben met maagdarm aandoeningen die goed reageren op voedingen met een laag vetgehalte zoals bijvoorbeeld: pancreatitis, exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI), hyperlipidemie en lymfangiectasie.

Door het gebruik van een hoog vezel gehalte bevordert de Hill’s I/D Digestive Care Low Fat voeding de groei van goede bacteriën en het herstel van de darmflora. Het lage vetgehalte in combinatie met een speciale niet irriterende textuur zorgen voor dat de kans op braken aanzienlijk minder wordt.

Specific Digestive Support CIW - 300 gram Specific Digestive Support CIW - 300 gram
  • -10%
Snel bekijken Quick View

Specific Digestive Support CIW - 6 x 300 gram

€ 17,83 Normale prijs € 19,81 -10% Prijs

Specific Digestive Support CIW is een volledig dieetvoeder (natvariant) voor honden dat de symptomen van intestinale absorptie aandoeningen reduceert en compenseert voor maldigestie en/of exocriene pancreas insufficiëntie (EPI).

Het dieet is zeer goed verteerbaar en bevat verhoogde concentraties natrium en kalium. De voeding ondersteunt een gezonde darm en voorziet in alle voedingsbehoeften van volwassen honden en draagt bij aan hun gezondheid.

Specific Allergen Management Plus COW-HY - 6 x 300 gram
  • -10%
Snel bekijken Quick View

Specific Allergen Management Plus COW-HY - 6 x 300 gram

€ 17,83 Normale prijs € 19,81 -10% Prijs

Specific Allergen Management Plus COW-HY is een natvoeding in patévorm voor o.a. honden die te maken hebben met een voedselovergevoeligheid en/of -intolerantie. De voeding is samengesteld op basis van gehydrolyseerd zalmeiwit waardoor overgevoeligheidsreacties bijna niet meer kunnen voorkomen. Ook is de voeding rijk aan Omega-3 vetzuren ter ondersteuning van een gezonde huid, gezonde vacht en soepele gewrichten. 

Indicaties: