Diabetes

Ook bij honden komt de ziekte diabetes (suikerziekte) helaas geregeld voor. Gelukkig is er met de juiste behandeling ook voor uw viervoeter goed mee te leven. Bij PetPol beschikken wij over een breed assortiment aan diabetes producten voor honden. Denk hierbij aan dieetvoedingen, snacks, supplementen, glucosemeters en andere benodigdheden. 

Actieve filters

G-Pet Plus Glucosemeter...
Snel bekijken Quick View

G-Pet Plus Glucosemeter Starterskit

€ 48,95 Prijs

De G-Pet Plus is een zeer nauwkeurige en betrouwbare glucosemeter speciaal ontworpen voor dieren. Hij is o.a. te gebruiken bij honden, katten en paarden. De resultaten kunnen zowel in nmol/l als mg/dl weergegeven worden. De resultaten worden weergegeven binnen 5 seconden. De starterkit is voorzien van 10 teststrips, de navullingen van de strips zijn los te bestellen.

Hill's Prescription Diet Metabolic + Mobility Mini
Snel bekijken Quick View

Hill's Prescription Diet Metabolic + Mobility Mini

Vanaf € 15,95 Prijs

Het Hill's Prescription Diet Metabolic + Mobility Mini is een volwaardige dieetvoeding voor honden van kleine rassen die te maken hebben met overgewicht en gewrichtsklachten zoals osteoartritis (artrose). De voeding is voorzien van een laag energiegehalte en bevat Omega-3 vetzuren ter ondersteuning van de gewrichten, huid en vacht. 

Indicaties:

 • Afvallen (Obesitas)
 • Atopische dermatitis (omgevingsallergie)
 • Dermatitis met jeuk
 • Diabetes Mellitus (Suikerziekte)
 • Otitis externa (chronisch)
 • Secundaire infecties van de huid en bij andere huidaandoeningen
 • Syndroom van Cushing
 • Vlooienallergiedermatitis

Hill's PD Metabolic Weight...
Snel bekijken Quick View

Hill's PD Metabolic Weight Loss & Maintenance Lam & Rijst

Vanaf € 19,95 Prijs

Hill's PD Metabolic Weight Loss & Maintenance Lam & Rijst is een volledige licht verteerbare dieetvoeding voor honden dat te gebruiken is bij honden met overgewicht (obesitas). Met deze voeding is het mogelijk om je hond op een gezonde wijze in gewicht te laten verminderen en op een gezond gewicht te houden. 

Indicaties:

 • Diabetes Mellitus (Suikerziekte)
 • Gewichtsbehoud (bij aanleg voor overgewicht of na gewichtsverlies)
 • Overgewicht (Obesitas)
 • Schildklier problemen (Hypothyroïdie)
 • Syndroom van Cushing

AlphaTRAK 2 Glucosemeter Starterskit
Snel bekijken Quick View

AlphaTRAK 2 Glucosemeter Starterskit

€ 129,95 Prijs

De AlphaTRAK 2 is een glucosemeter speciaal ontworpen voor honden, katten en fretten. Deze glucosemeter heeft slechts een heel klein beetje bloed nodig om tot een betrouwbaar resultaat te komen. Doordat de test alleen start als er voldoende bloed inzit is de kans op valse resultaten zeer klein. 

Het is bij de AlphaTRAK 2 ook mogelijk om de uitslagen te koppelen aan uw PC of MAC en hieruit gemakkelijk leesbare rapporten te generen die u door kunt sturen naar de begeleidende dierenarts. 

Specific Weight Reduction CRD-1-XS - 1.6 kg
 • -10%
Snel bekijken Quick View

Specific Weight Reduction CRD-1-XS - 1.6 kg

€ 16,71 Normale prijs € 18,57 -10% Prijs

Specific Weight Reduction CRD-1-XS is een volledig dieetvoeder voor vermindering van overgewicht en regulering van de glucosevoorziening (Diabetes Mellitus) bij honden van kleine honden rassen <10 kg. Het dieet heeft een laag energiegehalte en lage hoeveelheden mono- en disaccharides. Het dieet voorziet in alle voedingsbehoeften van een hond op een gewichtsreductie dieet of honden met Diabetes Mellitus en draagt bij aan hun gezondheid. 

Hill's Prescription Diet R/D Weight Reduction - 12 x 350 gram Hill's Prescription Diet R/D Weight Reduction - 12 x 350 gram
Snel bekijken Quick View

Hill's Prescription Diet R/D Weight Reduction - 12 x 350 gram

€ 41,95 Prijs

Het Hill’s Prescription Diet R/D Weight Reduction is een volledige dieetvoeding (natvoeding) voor volwassen honden die te maken hebben met overgewicht. Daarnaast is deze voeding ook in te zetten bij honden die te maken hebben met suikerziekte (diabetes mellitus) of honden met een darmaandoening met behoefte aan een vezelrijke voeding (colitis / constipatie). Door hebt gebruik van een hoog vezel gehalte treed er eerder een verzadigd gevoel op bij de hond, waardoor deze minder grote porties nodig heeft om aan het hongergevoel te voldoen.

Daarnaast zorgt de Hill’s R/D Weight Reduction voeding ook voor een minimalisering in schommelingen in de bloedsuikerspiegel waardoor de dagelijkse insuline gift verlaagd kan worden.

Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss
Snel bekijken Quick View

Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss

Vanaf € 35,95 Prijs

Het Hill’s Prescription Diet R/D Weight Loss is een volledige dieetvoeding voor volwassen honden die te maken hebben met overgewicht. Daarnaast is deze voeding ook in te zetten bij honden die te maken hebben met suikerziekte (diabetes mellitus) of honden met een darmaandoening met behoefte aan een vezelrijke voeding (colitis / constipatie). Door hebt gebruik van een hoog vezel gehalte treed er eerder een verzadigd gevoel op bij de hond, waardoor deze minder grote porties nodig heeft om aan het hongergevoel te voldoen.

Daarnaast zorgt de Hill’s R/D Weight Reduction voeding ook voor een minimalisering in schommelingen in de bloedsuikerspiegel waardoor de dagelijkse insuline gift verlaagd kan worden.

Specific Weight Reduction CRD-1
 • -10%
Snel bekijken Quick View

Specific Weight Reduction CRD-1

Vanaf € 14,99 Normale prijs € 16,66 -10% Prijs

Specific Weight Reduction CRD-1 is een dieetvoeding die ervoor zorgt dat honden met overgewicht (obesitas) afvallen. Deze voeding zit zeer laag in vetten en calorieën, maar is rijk aan vezels en eiwitten dat ervoor zorgt dat uw hond ondanks dat deze aan het diëten is geen honger heeft. De toegevoegde L-carnitine is een aminozuur dat ervoor zorgt dat vet sneller zal worden verbrand. De voeding is rijk aan Omega-3 vetzuren dat zorgt voor soepele gewrichten en een mooie en gezonde vacht en huid.

Deze voeding kan ook ingezet worden bij honden met Diabetes mellitus.

Het Specific Weight Reduction CRD-1 dieet als beste uit de test gekomen op het gebied van smaak en prestaties bij honden met overgewicht.