Geplaatst in:"2022 - Mei"

 
Sorteer op:
  • Anaalklierproblemen
    Anaalklierproblemen
    7196 Keer bekeken

    ‘Mijn hond ruikt naar vis’ en ‘mijn hond rijdt sleetje’ zijn klachten die mensen vaak tot bij de dierenarts brengen. Vele huisdiereigenaren weten de anaalklieren het probleem zijn en geraken na verloop van tijd gefrustreerd door het steeds terugkerende probleem en de herhaalde bezoekjes bij de dierenarts. In deze blog geven we graag wat meer uitleg en tips in de hoop het aantal dierenartsen bezoekjes tot het minimum te beperken.

    Lees meer
  • Longwormen bij honden en katten
    Longwormen bij honden en katten
    1684 Keer bekeken

    Longwormen komen steeds meer voor in Europa, en dus ook in Nederland en België. Dit is een belangrijk gegeven om mee te nemen wanneer je een ontwormingsmiddel kiest voor je huisdier of wanneer je dier luchtwegproblemen heeft. 

    Lees meer
  • Leishmania & Zandvliegen
    Leishmania & Zandvliegen
    2821 Keer bekeken

    Leishmaniose is een ernstige chronische en soms dodelijke ziekte die veroorzaakt wordt door de parasiet Leishmania. Deze parasiet behoort tot de groep van de eencelligen of protozoa en wordt overgedragen door zandvliegen. Deze zandvliegen komen niet voor in onze regio (Nederland & België), maar wel rond het Middellands Zeegebied. Vandaar dat Leishmaniose vaak als een reisziekte omschreven wordt. Bovendien is Leishmaniose ook een zoönose, wat betekent dat de ziekte overgedragen kan worden...

    Lees meer
  • Wist je dat...? (Gebit)
    Wist je dat...? (Gebit)
    626 Keer bekeken

    In dit blog behandelt dierenarts Lindsey Cantillon leuke weetjes over het gebit bij honden en katten. Wist je bijvoorbeeld dat gaatjes in de tanden zelden voorkomen bij huisdieren?

    Lees meer
  • Diabetes Mellitus (Suikerziekte) bij de kat
    Diabetes Mellitus (Suikerziekte) bij de kat
    2867 Keer bekeken

    Dat katten geen kleine honden zijn wordt ook weer duidelijk als het om suikerziekte gaat. Hoewel er wat gelijkenissen zijn tussen de ziekte bij hond en kat zijn er ook zeer belangrijke verschillen waar je je als baasje bewust van dient te zijn. 

    Lees meer
  • Diabetes Mellitus (Suikerziekte) bij de hond
    Diabetes Mellitus (Suikerziekte) bij de hond
    3258 Keer bekeken
    1 Opmerking
    (5.0)

    We kennen deze ziekte allemaal wel maar wat houdt het nu concreet in als er bij je huisdier suikerziekte wordt vastgesteld? Op het moment dat deze diagnose wordt vastgesteld ben je als baasje vaak overdonderd en is het normaal dat niet alle informatie die de dierenarts je geeft onmiddellijk blijft hangen. Daarom zetten wij graag alles nog eens voor je op een rijtje zodat je in staat bent de beste zorg te bieden voor je dierbare viervoeter zonder je hierbij onzeker te hoeven voelen.  

    Lees meer
  • Exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI) bij de hond en kat
    Exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI) bij de hond en kat
    3843 Keer bekeken
    1 Opmerking
    (5.0)

    We hebben het in onze vorige blogs al gehad over de alvleesklier en ziekten zoals diabetes en pancreatitis die verband houden met dit orgaan. In deze blog gaan we het hebben over een andere, eerder zeldzame aandoening, namelijk exocriene pancreasinsufficiëntie of kort gezegd EPI. 

    Lees meer
  • Alvleesklierontsteking (Pancreatitis)
    Alvleesklierontsteking (Pancreatitis)
    3109 Keer bekeken

    De alvleesklier of pancreas is een klein orgaan dat zich naast de dunne darm bevindt en twee belangrijke functies uitoefent: vertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Deze 2 functies worden door afzonderlijke delen van de pancreas uitgevoerd. De bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd door de productie van de hormonen insuline en glucagon door de eilandjes van Langerhans. 

    Lees meer
Toont 1 tot 8 van 8 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties