Geplaatst in:"2023 - Februari"

 
Sorteer op:
  • Artrose bij paarden
    Artrose bij paarden
    1993 Keer bekeken

    Zowel sportpaarden als recreatiepaarden kunnen vroeg of laat te maken krijgen met artrose. Artrose is één van de meest voorkomende oorzaken van kreupelheid bij paarden en kan een grote impact hebben de levenskwaliteit van je paard. De aandoening kan in principe in elk gewricht ontstaan, maar bij paarden komt artrose het meest voor ter hoogte van de hals en de ledematen. Hoewel artrose niet genezen kan worden, kan je als eigenaar heel wat doen om de gewrichten van je paard zo soepel mogelijk...

    Lees meer
  • Leverproblemen bij honden
    Leverproblemen bij honden
    5959 Keer bekeken
    1 Opmerking
    (5.0)

    Door de centrale rol in het metabolisme komt de lever met erg veel schadelijke stoffen en organismen in aanraking. Gelukkig heeft de lever een groot herstelvermogen en kunnen veel leverproblemen met de juiste ondersteuning goed onder controle gehouden worden. 

    Lees meer
  • De do's en don'ts bij een oorontsteking...
    De do's en don'ts bij een oorontsteking...
    5486 Keer bekeken

    Een oorontsteking, ook wel otitis externa genoemd, is een van de meest voorkomende aandoeningen bij honden. De complexiteit en ernst wordt vaak onderschat met terugkerende problemen als gevolg. De herhaaldelijke consulten vanwege onvoldoende verbetering of herval kunnen tot grote frustratie leiden bij zowel de eigenaar als de dierenarts. Alle reden dus om je goed te informeren en te voorkomen dat deze situatie zich bij jouw dier voordoet.

    Lees meer
Toont 1 tot 3 van 3 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties