Geplaatst in:"2022 - Juli"

 
Sorteer op:
 • Vlooienallergie bij honden en katten
  Vlooienallergie bij honden en katten
  4328 Keer bekeken

  Insecten en spinachtigen (horzels, wespen, mieren, bijen,…) kunnen een allergische reactie teweegbrengen bij je huisdier. De allergische reactie veroorzaakt door een vlooienbeet (meer bepaald het speeksel van de vlo) is de meest bekende en voorkomende allergie bij katten en honden. De symptomen die ermee gepaard gaan staan bekend als ‘vlooienallergie dermatitis’ of ‘VAD’.

  Lees meer
 • Mijn dier heeft een hotspot, wat nu?
  Mijn dier heeft een hotspot, wat nu?
  5851 Keer bekeken

  Een hotspot is een plaatselijke vochtige ontsteking van de huid die het dier zelf veroorzaakt door het aanhoudend likken, bijten of krabben wat het gevolg is van irritatie of een jeukprikkel. Indien hotspots regelmatig terugkeren is het uiterst belangrijk op zoek te gaan naar de oorzaak van de jeuk of irritatie. Lees hierover meer in dit blog en leer wat je zelf kan doen wanneer je een hotspot bij je hond of kat ontdekt. 

  Lees meer
 • Atopie (omgevingsallergie) bij katten
  Atopie (omgevingsallergie) bij katten
  2619 Keer bekeken

  Net zoals bij honden is atopie bij katten (na vlooienallergie) de meest voorkomende allergie. Er zijn heel wat gelijkenissen, maar ook veel verschillen met atopie bij honden. Zo ontstaat de reactie meestal eveneens tegenover gras- en boompollen, kruiden, schimmels en mijten en uit het zich in vele gevallen in jeuk met huidontstekingen als gevolg (‘dermatitis’). 

  Lees meer
 • Atopie (omgevingsallergie) bij honden
  Atopie (omgevingsallergie) bij honden
  5764 Keer bekeken

  Een atopie is een (erfelijke) vorm van een allergie waarbij de antistoffen gericht zijn tegen onschuldige stoffen in de omgeving zoals grassen, boompollen en huisstofmijt. De huidklachten die hiermee gepaard gaan worden omschreven als ‘caniene atopische dermatitis’ of ‘CAD’ en uiten zich in erge jeuk, roodheid en ontsteking van de huid en oren gepaard gaande met terugkerende infecties. 

  Lees meer
Toont 1 tot 4 van 4 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties