Geplaatst in:"2022 - Maart"

 
Sorteer op:
 • Wist je dat...? (Vlooien)
  Wist je dat...? (Vlooien)
  1328 Keer bekeken

  In dit blog behandelt dierenarts Lindsey Cantillon vijf mythes over vlooien bij honden en katten. Denk jij bijvoorbeeld dat knoflook voldoende werkt tegen vlooien bij huisdieren?

  Lees meer
 • Help! Mijn dier heeft vlooien!
  Help! Mijn dier heeft vlooien!
  5278 Keer bekeken

  Hoewel veel diereigenaren al eens problemen hebben ondervonden met vlooien blijven er toch nog veel misvattingen circuleren. In dit artikel willen we dan ook voor eens en altijd komaf maken met de mythes en je op weg helpen naar een vlo-vrije omgeving voor jou en je huisdier.

  Lees meer
 • Diarree bij de kat
  Diarree bij de kat
  2250 Keer bekeken

  Over het algemeen hebben katten minder snel diarree dan honden. Dit komt omdat katten kieskeurige eters zijn en honden vaak zonder nadenken alles in hun mond stoppen, ook dingen die helemaal niet eetbaar zijn. Diarree bij katten heeft dus vaker een onderliggende oorzaak die wat extra aandacht en onderzoek vereist. 

  Lees meer
 • Giardia
  Giardia
  4795 Keer bekeken

  Giardia is een ééncellige parasiet die behoort tot de flagellaten. Giardia komt zowel voor bij mensen als bij ander dieren. Hoewel Giardia een zoönose is en dus van dier op mens kan overgaan hebben de verschillende Giardia soorten wel een voorkeur voor een bepaalde gastheer en is het risico op overdracht van dier naar mens zeer gering. 

  Lees meer
 • Diarreeremmers, prebiotica of probiotica is dat niet allemaal hetzelfde?
  Diarreeremmers, prebiotica of probiotica is dat niet allemaal hetzelfde?
  6882 Keer bekeken
  1 Opmerking
  (5.0)

  Welnee… maar we snappen dat deze gedachte als huisdiereigenaar door je hoofd gaat. Met het brede scala aan producten is het ook enorm moeilijk om de bomen door het bos te zien. Met deze blog helpen we je alvast een eindje op weg.

  Lees meer
 • Diarree bij de hond
  Diarree bij de hond
  5551 Keer bekeken

  Elke hond heeft wel eens diarree maar hoe weet je nu of je aan de slag kan met een diarreeremmer of dat je toch best eventjes langs de dierenarts gaat? Of wordt het tijd voor een andere voeding? Graag geven we wat uitleg en tips zodat je weet wat te doen wanneer je hond de volgende keer diarree heeft. 

  Lees meer
Toont 1 tot 6 van 6 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties