Geplaatst in:"2022 - Augustus"

 
Sorteer op:
  • Weg met traanstrepen!
    Weg met traanstrepen!
    4098 Keer bekeken

    Traanstrepen zijn de roestbruin verkleuring van de haren beiderzijds langs de neus. Dit kennen baasjes van witte honden maar al te goed. De verkleuring ontstaat door porfyrine (een molecule dat ijzer bevat en ontstaat door de afbraak van hemoglobine) dat zich niet alleen in tranen bevindt, maar ook in speeksel en urine. Het wegkrijgen van traanstrepen is alles behalve gemakkelijk, maar in dit blog helpen we je alvast op weg.

    Lees meer
  • Droge ogen of Keratoconjunctivitis Sicca (KCS) bij honden en katten
    Droge ogen of Keratoconjunctivitis Sicca (KCS) bij honden en katten
    2969 Keer bekeken
    1 Opmerking
    (5.0)

    Keratoconjunctivitis Sicca KCS betekent letterlijk een ontsteking van het hoornvlies (keratitis) en het bindvlies (conjunctivitis) ten gevolge van uitdroging. De uitdroging ontstaat doordat er te weinig traanvocht geproduceerd wordt door de traanklieren of doordat de kwaliteit van de traanfilm onvoldoende is. Het komt vaak voor bij honden van middelbare tot oudere leeftijd, maar veel minder vaak bij katten. De aandoening is goed te behandelen maar vraagt de nodige aandacht, en dat levenslang. 

    Lees meer
  • Alles wat je moet weten over de ogen van je viervoeter
    Alles wat je moet weten over de ogen van je viervoeter
    3294 Keer bekeken

    Men zegt wel eens dat de ogen de spiegels van onze ziel zijn en ook bij onze huisdieren gaat dit gezegde op. De gezondheid en de gemoedstoestand is vaak af te lezen in de blik van je huisdier en vele aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, diabetes en infecties kunnen een directe weerslag hebben op de ogen van onze dieren.

    Lees meer
Toont 1 tot 3 van 3 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties