Geplaatst in:"2022 - Januari"

 
Sorteer op:
 • Hoe ontworm ik mijn hond of kat?
  Hoe ontworm ik mijn hond of kat?
  3212 Keer bekeken

  Hoewel er de dag van vandaag een heel breed gamma aan ontwormingsproducten te verkrijgen is, wordt het merendeel van onze huisdieren niet of niet regelmatig ontwormd. Vele huisdiereigenaren vragen zich af of dit wel nodig is of zijn bang voor mogelijke bijwerkingen van ontwormingsproducten. Helaas staan we vaak niet stil bij de mogelijke gevolgen voor onze huisdieren en voor onszelf wanneer we onze huisdieren niet ontwormen.

  Lees meer
 • Mijn dier laten vermageren, hoe doe ik dat in de praktijk?
  Mijn dier laten vermageren, hoe doe ik dat in de praktijk?
  3085 Keer bekeken

  Je hond of kat heeft overgewicht en je wilt deze graag laten afvallen, maar hoe bereken je nu eigenlijk precies hoeveel je dier per dag mag eten? Hou er rekening mee dat labels op de verpakking van dierenvoedingen slechts algemene richtlijnen zijn. Het is beter om voor elk dier individueel te berekenen hoeveel hij/zij mag hebben. In het voorbeeld hieronder maken we je duidelijk hoe je voor je eigen dier zo een berekening kan maken. In het voorbeeld gebruiken we Royal Canin Satiety Weight...

  Lees meer
 • Overgewicht (obesitas) bij de hond en de kat
  Overgewicht (obesitas) bij de hond en de kat
  5843 Keer bekeken

  Samen met tandproblemen is overgewicht (obesitas) één van de belangrijkste en meest voorkomende aandoeningen bij huisdieren. Obesitas is een aandoening met grote gevolgen voor je huisdier. Huisdieren met obesitas leven minder lang en hebben een aanzienlijk verminderde levenskwaliteit. De aanpak van obesitas vereist een aanpassing in gewoontes en vele van deze gewoontes maken deel uit van de band tussen huisdier en eigenaar.

  Lees meer
 • Wist je dat...? (Overgewicht)
  Wist je dat...? (Overgewicht)
  1125 Keer bekeken

  In dit blog behandelt dierenarts Lindsey Cantillon leuke weetjes over obesitas (overgewicht) bij honden en katten. Denk jij bijvoorbeeld dat alleen een afvaldieet voldoende is om je dier te laten afvallen?

  Lees meer
Toont 1 tot 4 van 4 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties