Geplaatst in:"2024 - Maart"

 
Sorteer op:
  • Reflux (zure oprispingen) bij honden en katten
    Reflux (zure oprispingen) bij honden en katten
    1113 Keer bekeken

    Wanneer we spreken over maagzuur denken de meeste mensen meteen aan maagproblemen, misselijkheid en oprispingen, vergetend dat maagzuur essentieel is voor de vertering. Het is pas wanneer het maagzuur terugstroomt naar de slokdarm (reflux) dat problemen ontstaan. Gelukkig kunnen deze problemen in de meeste gevallen gemakkelijk behandeld en voorkomen worden.

    Lees meer
  • Stinkende adem (Halithose) bij honden en katten: oorzaken en oplossingen
    Stinkende adem (Halithose) bij honden en katten: oorzaken en oplossingen
    996 Keer bekeken

    Een stinkende adem bij je huisdier kan het teken zijn dat er iets mis is met de gezondheid van je dier. Dit symptoom wijst meestal op een probleem ter hoogte van de mondholte, maar ook nierproblemen of spijsverteringsproblemen kunnen aan de basis van dit probleem liggen. Tenzij je dier net uit de vuilnisbak gegeten heeft, is het altijd belangrijk de oorzaak van een vieze mondgeur te achterhalen en indien mogelijk op te lossen. In dit blog gaan dieper in op de mogelijke oorzaken en ontdek je...

    Lees meer
  • Seborroe bij de hond:  van een vette vacht tot schilferige droge huid
    Seborroe bij de hond: van een vette vacht tot schilferige droge huid
    1144 Keer bekeken

    Heeft jouw hond last van een erge vette of schilferige huid? Dan kan deze last hebben van seborroe. Seborroe wordt gekenmerkt door een overmatige talgproductie wat gepaard gaan met ontsteking van de huid (seborroïsche dermatitis) en bijkomende infecties. In dit blog leer je meer over deze aandoening en wat je als baasje kunt doen om de huid van je hond weer gezond te krijgen. 

    Lees meer
Toont 1 tot 3 van 3 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties