Welke oorreiniger is het meest geschikt voor mijn dier?

3925 Keer bekeken
1 Opmerking
(5)
Ik ben Lindsey en sinds 2014 ben ik afgestudeerd dierenarts voor gezelschapsdieren. Zeven jaar lang heb ik met veel plezier in de praktijk gewerkt. Tijdens deze jaren heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen binnen allerlei takken van de diergeneeskunde, maar 1 ding dat altijd centraal stond was de communicatie en relatie met de klanten. Gebruik makend van de kennis en kunde opgedaan in de afgelopen jaren en gedreven door mijn passie voor dieren én mensen zal ik als adviserend dierenarts binnen PetPol klaarstaan om je te helpen bij vragen omtrent de ondersteuning van de gezondheid van je huisdier en zal ik zorgen voor up-to-date blogs en interessante weetjes! Uniek Dierenarts Nummer: 669722

laat een reactie achter

Beveiligingscode

Opmerkingen

 • Behandeling van Malassezia Shih Tzu
  Door:Van Assche Annemarie Op 23-01-2024
  Beoordeling:
  5.0

  Hallo, mijn hondje heeft al jaren last van Malassezia. De ene oorinfectie na de andere en een dierenarts die ons al heel veel geld heeft gekost. Elke maand krijgt zij een Cytopoint inspuiting maar nu heeft ze terug een zware aanval met oor en huid. Ze heeft net een antibiotica kuur gehad en de spuit maar het betert slecht. Ze wordt 2x/week gewassen met Malaseb shampoo. Ik voel me stilaan hopeloos. Wat kan ik nog doen aub?
  Met vriendelijke groeten,
  Annemarie

  Beantwoord door: Lindsey Cantillon Op 23-01-2024 Beste Annemarie,
  Heel erg frustrerend dat je hondje aanhoudend huidproblemen heeft. Cytopoint is een uitstekend middel, maar secundaire infecties moeten volledig onder controle om goed werkzaam te zijn. Malaseb shampoo is een zeer effectieve shampoo om gisten te behandelen, aansluitend zou je gebruik kunnen maken van de Remedy+ Yeastosol spray. Voor de oren raad ik als onderhoudstherapie zure oordruppels aan (bv van Maxani), maar om de infectie en gisten onder controle te krijgen is hoogst waarschijnlijk een combinatie van een oorreiniger (bv. Surosolve) met een oorzalf (op voorschrift van de dierenarts) noodzakelijk. Eens de infectie onder controle is kan je de zure oordruppels gebruiken en geleidelijk aan afbouwen naar bijvoorbeeld 1 à 2 maal per week blijvend (lees ook zeker het blog over de do's & don'ts bij oorontstekingen voor meer tips).
  Mocht dit allemaal geen baat hebben dan kan het mogelijk zijn dat je hondje tijdelijk een zwaardere medicijnen nodig heeft om de gisten onder controle te krijgen, zoals ketoconazol, om dan weer met een schone lei te kunnen beginnen. Soms is het ook zo dat de cytopoint injectie geen volledige maand werkt, en dat het interval met perioden (bijvoorbeeld bij seizoensgebonden problemen) ingekort moet worden. Mocht het lijken dat je hondje bijvoorbeeld iedere keer 3 weken na de injectie meer last krijgt, dan is dit zeker iets om met je dierenarts te bespreken.
  Hopelijk zijn jullie hiermee een beetje geholpen,
  Met vriendelijk groet,
  Lindsey, dierenarts bij Petpol.

Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties