Geplaatst in:"2022 - Juni"

 
Sorteer op:
  • Wist je dat...? (Voedselallergie)
    Wist je dat...? (Voedselallergie)
    1218 Keer bekeken

    In dit blog helpt onze dierenarts de meest voorkomende misvattingen rond voedselallergie uit de wereld. Wist je bijvoorbeeld dat de grote meerderheid van de dieren met een voedselallergie helemaal geen maag-darmklachten heeft?

    Lees meer
  • Voedselovergevoeligheid, voedselintolerantie en voedselallergie, wat is het verschil?
    Voedselovergevoeligheid, voedselintolerantie en voedselallergie, wat is het verschil?
    2731 Keer bekeken

    Voor een leek betekenen de termen voedselallergie en voedselintolerantie meestal hetzelfde en ze worden dan ook vaak foutief door elkaar gebruikt. Een voedselovergevoeligheid kan gezien worden als een verzamelnaam voor een abnormale reactie van het lichaam op een voedingsmiddel, hieronder valt dus zowel een voedselallergie als een voedselintolerantie.

    Lees meer
  • Wat is eigenlijk een allergie?
    Wat is eigenlijk een allergie?
    1584 Keer bekeken

    Een allergie is een abnormale en overdreven reactie van het immuunsysteem op een onschuldige substantie dat het ‘allergeen’ genoemd wordt. Waar normaal het immuunsysteem het lichaam beschermt tegen infectie en ziekte, zal in dit geval het immuunsysteem dus een schadelijk reactie teweegbrengen.

    Lees meer
  • Oververhitting (Hyperthermie) bij de hond
    Oververhitting (Hyperthermie) bij de hond
    989 Keer bekeken

    Hoewel de meeste huisdiereigenaren maar al te goed het gevaar beseffen van de hitte voor onze huisdieren komt het toch geregeld voor dat honden oververhit geraken. Met name de kortsnuitige (brachycefale) rassen zijn erg gevoelig voor dit probleem. Een andere veel voorkomende oorzaak van oververhitting is de bloedhete auto waarin het dier ‘maar' 5 minuutjes moet wachten.

    Lees meer
Toont 1 tot 4 van 4 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties