Leverproblemen bij honden

8082 Keer bekeken
1 Opmerking
(5)
Tags : Galwegen, Hond, Lever
Geplaatst in: Artikelen Hond
Ik ben Lindsey en sinds 2014 ben ik afgestudeerd dierenarts voor gezelschapsdieren. Zeven jaar lang heb ik met veel plezier in de praktijk gewerkt. Tijdens deze jaren heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen binnen allerlei takken van de diergeneeskunde, maar 1 ding dat altijd centraal stond was de communicatie en relatie met de klanten. Gebruik makend van de kennis en kunde opgedaan in de afgelopen jaren en gedreven door mijn passie voor dieren én mensen zal ik als adviserend dierenarts binnen PetPol klaarstaan om je te helpen bij vragen omtrent de ondersteuning van de gezondheid van je huisdier en zal ik zorgen voor up-to-date blogs en interessante weetjes! Uniek Dierenarts Nummer: 669722

laat een reactie achter

Beveiligingscode

Opmerkingen

 • Levershunt puppie cavalier king Charles spaniel
  Door:Irene Op 08-02-2024
  Beoordeling:
  5.0

  Hallo mijn pupje van 7 maanden heeft een lever shunt en kan niet geopereerd worden ze heeft nu een leverdieet v royal canin en Laxatract wat kan ik haar nog geven voor supplementen ik las iets over kurkuma ? Ik hoop dat u me wat tips kan geven . Alvast bedankt .

  Beantwoord door: Lindsey Cantillon Op 11-02-2024 Beste Irene,

  Verschrikkelijk dat er een levershunt bij je pupje werd vastgesteld. Hopelijk heeft hij/zij nog niet teveel klachten.

  Klopt, kurkuma is een zeer veilig en potent antioxidant dat voor zowel leverproblemen als andere problemen gebruikt kan worden. Bij honden met leverproblemen willen we de lever graag zoveel mogelijk ondersteunen in het ontgiften van het lichaam, naast antioxidanten (kurkuma, vitamine E, Vitamine C) zijn er nog andere stoffen die hierin kunnen helpen zoals Mariadistel (sylibine), paardenbloem, artisjok en s-adenosylmethionine. Mijn voorkeur voor een pup met levershunt zou uitgaan naar VetPlus Samylin, (hier zit geen kurkuma in maar wel andere belangrijk stoffen om de lever te ondersteunen) of ReboPharm Hepartop (mariadistel, zoethoutwortel, Vitamine B, artisjok en kurkuma). Op de desbetreffende pagina's van de producten kan je lezen op welke manier de verschillende ingrediënten de lever kunnen ondersteunen.

  Met vriendelijke groet,

  Lindsey Cantillon
  Dierenarts Petpol.

Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties