Geplaatst in:"2023"

 
Sorteer op:
  • Tips voor het succesvol grootbrengen van pasgeboren pups
    Tips voor het succesvol grootbrengen van pasgeboren pups
    737 Keer bekeken

    Het grootbrengen van een nestje pups is één van de mooiste en meest ontroerende ervaringen die een hondenliefhebber kan meemaken, maar het vereist ook een enorme toewijding, verantwoordelijkheid en de juiste kennis. In dit blog bereiden we je zo goed mogelijk voor op deze spannende tijd zodat de pups en de moeder een gezonde start kunnen maken.

    Lees meer
  • AdTab vlooien- en tekenpreventie: smakelijk en doeltreffend voor honden en katten
    AdTab vlooien- en tekenpreventie: smakelijk en doeltreffend voor honden en katten
    502 Keer bekeken

    Met Lotilaner als actief bestanddeel biedt AdTab een maand lang complete bescherming tegen vlooien en teken zodat jij en je huisdier kunnen genieten van zorgeloze avonturen en hechte quality time. Geschikt voor huisdieren vanaf slechts 8 weken oud, is AdTab niet alleen effectief, maar ook gemakkelijk te geven. Deze smakelijke kauwtablet (vleessmaak) kan eenvoudig met de voeding worden vermengd of vlak na de maaltijd worden toegediend.

    Lees meer
  • Wat te doen wanneer je hond Demodex mijten (puppyschurft) heeft?
    Wat te doen wanneer je hond Demodex mijten (puppyschurft) heeft?
    1027 Keer bekeken

    Demodicose is een vorm van schurft die veroorzaakt wordt door de Demodex huidmijt. Letsels veroorzaakt door deze mijt kunnen zeer lokaal blijven of zich verspreiden over de hele huid en gepaard gaan met veel ongemak voor je hond. Gelukkig kan Demodex de dag van vandaag gemakkelijk behandeld worden en zal je hond in een mum van tijd  weer rondlopen met een stralende vacht. 

    Lees meer
  • Remedy+: Innovatieve dermatologische producten voor jouw dier!
    Remedy+: Innovatieve dermatologische producten voor jouw dier!
    780 Keer bekeken

    Graag stellen we je voor aan, Remedy+, een uitzonderlijk productlijn van HFL laboratories die speciaal ontwikkeld is om onze geliefde huisdieren (honden, katten en paarden) te helpen bij de meest voorkomende huidproblemen. Ontdek hier het scala aan producten dat Remedy+ te bieden heeft, en leer hoe de producten van Remedy+ hen verlichting en comfort kunnen bieden.

    Lees meer
  • Hyperthyroïdie bij de kat: Is een jodiumarme voeding de oplossing?
    Hyperthyroïdie bij de kat: Is een jodiumarme voeding de oplossing?
    898 Keer bekeken

    Een overactieve schildklier is de meest voorkomende hormonale aandoening bij katten. Katten met hyperthyroïdie lijken vaak heel fit (overactief) maar voelen zich eigenlijk helemaal niet zo lekker. De overproductie aan schildklierhormoon heeft een grote impact op het lichaam van je kat en kan aanleiding geven tot een verhoogde bloeddruk en hartproblemen. Gelukkig kunnen deze problemen voorkomen worden met een tijdige behandeling en een goede opvolging zodat jouw kat een aangename oude dag...

    Lees meer
  • Voeding: de sleutel tot een gezonde huid en vacht!
    Voeding: de sleutel tot een gezonde huid en vacht!
    749 Keer bekeken

    Een blinkende vacht is hèt teken dat je dier in blakende gezondheid verkeerd. Maar wat betekent het als je dier een doffe, droge, schilferige vacht heeft of last heeft van haaruitval? In dit blog bespreken we welke rol bepaalde nutriënten spelen in het ondersteunen van een gezonde huid en vacht en welk problemen er kunnen ontstaan en wat je kan doen in het geval van voedingstekorten. 

    Lees meer
  • Haaruitval bij honden en katten: normale rui of een onderliggend probleem?
    Haaruitval bij honden en katten: normale rui of een onderliggend probleem?
    934 Keer bekeken

    De rui, bij eigenaren vaak bekend als de periode waarin het huis bezaaid is met plukken haar. Maar hoe merk je nu het verschil tussen normale rui en overmatig haaruitval ten gevolge van een onderliggend probleem? In dit blog lees je meer over het ruiproces, abnormaal haaruitval en wat je kan doen om haaruitval zoveel mogelijk te beperken.

    Lees meer
  • Niesziekte bij katten
    Niesziekte bij katten
    1196 Keer bekeken

    Niesziekte is een veelvoorkomende, zeer besmettelijke infectieziekte bij katten die zich snel kan verspreiden onder katten in groepen, zoals in een asiel of cattery. De meeste katten ervaren slechts milde klachten, maar dit kan variëren afhankelijk van de vaccinatie- en gezondheidsstatus van je kat. Het ondersteunen van het immuunsysteem is cruciaal om de infectie snel te bestrijden en te voorkomen dat de aandoening chronisch wordt.

    Lees meer
  • Imby diervoeding en supplementen: gezondheid en duurzaamheid in ieder brokje!
    Imby diervoeding en supplementen: gezondheid en duurzaamheid in ieder brokje!
    1031 Keer bekeken

    Het groeiende bewustzijn van dierenmishandeling en de dringende CO2 problematiek vraagt voor innovatieve oplossingen in alle sectoren, zo ook in de diervoeding. En dat juichen we bij PetPol toe door ons gamma uit te breiden met de duurzame diervoeding en supplementen van Imby!

    Lees meer
  • Een hoestende hond: van kennelhoest tot hartproblemen
    Een hoestende hond: van kennelhoest tot hartproblemen
    2956 Keer bekeken

    Hoesten is een veelvoorkomende klacht bij honden en de oorzaken zijn talrijk. Een "kuchje" nu en dan lijkt misschien onschuldig, maar het kan een belangrijk signaal zijn van een onderliggend probleem, zoals een hartprobleem of kanker. In dit blog lees je meer over de mogelijk oorzaken van hoesten en wat je kan doen om de klachten te verzachten.

    Lees meer
  • De kracht van voeding en supplementen bij hartproblemen
    De kracht van voeding en supplementen bij hartproblemen
    2163 Keer bekeken

    Zowel bij honden als katten komen hartproblemen zoals lekkende hartkleppen en hartspierziekten frequent voor. Sommige van deze ziekten zoals HCM bij de kat en DCM bij de hond kunnen een genetische basis hebben, problemen van de kleppen zijn dan weer vaker gerelateerd aan ouderdom of slijtage. Ongeacht wat aan de basis van deze aandoeningen ligt, nutritionele ondersteuning kan wel degelijk een verschil maken in de levenskwaliteit en levensduur van je huisdier. In dit blog lees je welke...

    Lees meer
  • Vitamine B tekort bij honden en katten
    Vitamine B tekort bij honden en katten
    3846 Keer bekeken

    Vitaminen B spelen een essentiële rol in de gezondheid en vitaliteit van je dier. Ze helpen bij het vervullen van zeer uiteenlopende functies zoals de opname en afbraak van voedingsstoffen, energieproductie, en de aanmaak van bloedcellen. Vitaminen B zijn bovendien essentieel voor een goede werking van het zenuwstelsel en spijsverteringsstelsel en het behoud van een gezonde huid en vacht. Onder normale omstandigheden dekt een evenwichtige gebalanceerde voeding de vitamine B behoefte van je...

    Lees meer
  • ReboCare: Verzorging zonder zorgen!
    ReboCare: Verzorging zonder zorgen!
    645 Keer bekeken

    Naast hoog kwalitatieve voedingssupplementen beschikt ReboPharm eveneens over een breed assortiment uitstekende verzorgingsproducten. Met de ReboCare verzorgingsproducten krijgt jouw dier verzorging van kop tot teen.

    Lees meer
  • Geef je dier een boost met de nieuwe voedingssupplementen van ReboPharm
    Geef je dier een boost met de nieuwe voedingssupplementen van ReboPharm
    939 Keer bekeken

    Graag laten we jullie kennismaken met de voedingssupplementen van ReboPharm. Dit is een Duits bedrijf dat hoog kwalitatieve voedingssupplementen en verzorgingsproducten ontwikkelt die zoveel mogelijk aansluiten op de specifieke behoefte van jouw dier. Van ondersteuning voor een gezonde huid en vacht, tot het bevorderen van een sterk immuunsysteem en optimale spijsvertering en bewegingsstelsel, deze supplementen bieden een uitgebalanceerde mix van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om de...

    Lees meer
  • Hoe kan ik mijn dier met kanker ondersteunen?
    Hoe kan ik mijn dier met kanker ondersteunen?
    2666 Keer bekeken

    Wanneer je als eigenaar te horen krijgt dat je dier kanker heeft zakt de moed je in de schoenen en voel je je machteloos. Maar de diagnose van kanker wilt niet zeggen dat je als eigenaar niets meer voor je huisdier kan doen. Integendeel, meer als ooit tevoren zal je dier jouw steun, liefde en zorgen nodig hebben. Dieren met kanker zijn extreem gevoelig voor vermagering en spierverlies en hierop dient zo spoedig mogelijk te worden ingespeeld, nog alvorens het zichtbaar wordt. In dit blog gaan...

    Lees meer
  • NutraPro: een hoogwaardig pre- & probiotisch voedingssupplement voor dieren!
    NutraPro: een hoogwaardig pre- & probiotisch voedingssupplement voor dieren!
    535 Keer bekeken

    Probiotica zijn levende bacteriën of gisten die een tal van gezondheidsvoordelen kunnen bieden die veel verder rijken dan het maagdarmstelsel. Een groot deel van het immuunsysteem bevindt zich ter hoogte van de darmen en dus hebben probiotica het vermogen om het immuunsysteem te versterken en het risico op infecties, allergieën en auto-immuunziektes te beperken.

    Lees meer
  • Natvoeding: geen traktatie, wel een must  voor de gezondheid van jouw kat!
    Natvoeding: geen traktatie, wel een must voor de gezondheid van jouw kat!
    540 Keer bekeken

    Vele katteneigenaren voeren hun kat brokken en zien natvoer als traktatie. Maar eigenlijk zou dit beter andersom zijn. Katten zijn slechte drinkers en zijn vaak chronisch uitgedroogd zonder dat we hier erg in hebben. Maar dit heeft een weerslag op de urinewegen en in het bijzonder de nieren van katten. Het is niet voor niets dat nierziekte het meeste meest voorkomende probleem is bij senior katten.

    Lees meer
  • Mijn dier is gestoken door een insect, wat moet ik nu doen?
    Mijn dier is gestoken door een insect, wat moet ik nu doen?
    1181 Keer bekeken

    Honden en katten zijn zeer nieuwsgierige dieren en steken maar al te graag hun neus overal in. Helaas moeten ze dit ondernemende gedrag, vooral tijdens de warmere maanden, vaak bekopen met een pijnlijke beet of steek. De last dat een dier hiervan ondervindt is afhankelijk van het type insect. Vaak blijven de klachten beperkt tot de plaats van de beet of steek zelf, maar soms reageren dieren allergisch wat gevaren met zich meer kan brengen. 

    Lees meer
  • Welke voedingsbestanddelen zijn gevaarlijk voor mijn hond & kat?
    Welke voedingsbestanddelen zijn gevaarlijk voor mijn hond & kat?
    1115 Keer bekeken

    De meeste huisdiereigenaren hebben het al wel eens meegemaakt: je draait je rug en je dier gaat ervandoor met een stuk chocolade of zit met zijn neus in je bord. In vele gevallen is dit geen groot probleem, maar niet alles wat wij eten is ook geschikt voor honden en katten. Om correct te kunnen handelen is het belangrijk een idee te hebben welke voedingsmiddelen ongezond en schadelijk kunnen zijn en dat kom je te weten in dit blog.

    Lees meer
  • Een optimale vertering: het belang van een gezonde darmflora en lichtverteerbare voeding bij honden
    Een optimale vertering: het belang van een gezonde darmflora en lichtverteerbare voeding bij honden
    1664 Keer bekeken
    2 Opmerkingen
    (5.0)

    In dit blog lees je meer over het normale verteringsproces bij honden en ontdek je hoe de juiste voeding en het ondersteunen van een evenwichtige darmflora kunnen bijdragen aan het verminderen van spijsverteringsproblemen en het bevorderen van de algehele gezondheid en vitaliteit.

    Lees meer
  • Braken bij de hond: van onschuldig tot spoedeisend
    Braken bij de hond: van onschuldig tot spoedeisend
    8371 Keer bekeken

    Iedere hond braakt wel eens, maar wanneer onderneem je best actie en neem je contact op met de dierenarts? En wat zijn de stappen die je als baasje zelf kan ondernemen om je hond te helpen? Dat en veel meer kom je te weten in dit blog.

    Lees meer
  • Wat is de beste voeding voor mijn puppy?
    Wat is de beste voeding voor mijn puppy?
    682 Keer bekeken

    De grote verschillen in lichaamsbouw tussen de verschillende hondenrassen gaat gepaard met verschillende voedingsbehoeften. Dit geldt in het bijzonder voor pups van grote rassen en reuze rassen waar een verkeerde voeding een enorme impact kan hebben op de gezondheid van je hond. In dit blog geven we tips en advies omtrent puppyvoeding en het voedingsregime zodat je pup de beste start krijgt. 

    Lees meer
  • Mijn paard heeft een peesblessure, wat nu?
    Mijn paard heeft een peesblessure, wat nu?
    1562 Keer bekeken

    Gezonde pezen en ligamenten zijn essentieel voor de beweging van een paard en letsels kunnen ernstige gevolgen hebben voor het functioneren. Daarom is het belangrijk om de pezen en ligamenten van goed te verzorgen en te beschermen om overbelasting en blessures te voorkomen.

    Lees meer
  • CBD-olie: alle voordelen op een rijtje!
    CBD-olie: alle voordelen op een rijtje!
    1931 Keer bekeken

    In de afgelopen jaren is er steeds meer belangstelling ontstaan voor het gebruik van CBD-olie bij dieren. CBD, of cannabidiol, is een stof die wordt gewonnen uit de hennepplant en die in verband wordt gebracht met diverse gezondheidsvoordelen. Vanwege de toenemende populariteit van CBD-olie voor dieren, hebben veel huisdiereigenaren interesse in het gebruik ervan als een natuurlijke aanvulling op de reguliere medische behandelingen. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen. Wil jij meer...

    Lees meer
  • Mijn hond doet kleine plasjes, kan het een blaasontsteking zijn?
    Mijn hond doet kleine plasjes, kan het een blaasontsteking zijn?
    3736 Keer bekeken

    Wanneer je hond plots kleine plasjes doet gaan alle alarmbellen rinkelen. Een blaasontsteking! Dat kan, maar een blaasontsteking is niet altijd ‘zomaar’ een blaasontsteking. In dit artikel kom je alles te weten over de mogelijke oorzaken van een blaasontsteking en de stappen die je best onderneemt wanneer je hond terugkerende blaasproblemen heeft.

    Lees meer
  • De rol van voeding en voedingssupplementen in het verminderen van stress bij katten
    De rol van voeding en voedingssupplementen in het verminderen van stress bij katten
    986 Keer bekeken

    Stress kan een grote impact hebben op de gezondheid en de levenskwaliteit van je kat. Als katteneigenaar is het niet alleen belangrijk tekenen van stress tijdig op te merken, maar hier ook correct mee om te gaan. In dit blog lees je meer over de positieve invloed die voeding en voedingssupplementen kunnen hebben op stress bij katten.

    Lees meer
  • Hoe verzorg ik het beste de voetjes van mijn hond of kat?
    Hoe verzorg ik het beste de voetjes van mijn hond of kat?
    3490 Keer bekeken

    Net zoals mensen hebben ook de voeten van onze huisdieren basisverzorging nodig. Indien men hier als diereigenaar niet de nodige aandacht aan besteed dan kan dit voor onnodige problemen en pijn zorgen. In dit blog lees je waar je als eigenaar op moet letten en hoe je de voetjes van je huisdieren de beste zorgen geeft.

    Lees meer
  • Omega-3 en Omega-6 vetzuren, veel meer dan een hype!
    Omega-3 en Omega-6 vetzuren, veel meer dan een hype!
    2067 Keer bekeken

    Onverzadigde vetzuren hebben hun plaats in de wereld van de supplementen gevonden. De gezondheidsvoordelen zouden talrijk zijn, maar is dit ook echt zo? En heeft je dier nu meer baat bij een Omega-3 supplement of Omega-6? Of combinatie van beide? Dit en veel meer lees je in dit blog. 

    Lees meer
  • Seresto: een langdurig werkzame halsband tegen vlooien, teken, luizen én zandvliegen!
    Seresto: een langdurig werkzame halsband tegen vlooien, teken, luizen én zandvliegen!
    1018 Keer bekeken

    Het wordt stilaan minder koud en dat betekent ook dat ectoparasieten zoals vlooien en teken weer voor meer ongemak gaan zorgen. Teken dragen ernstige ziektes over (de ziekte van Lyme, Ehrlichiose, Anaplasmose en Babesiose) en vlooien kunnen erge jeuk veroorzaken. Dieren met een vlooienallergie kunnen wekenlang jeuk houden van één enkele vlooienbeet en een continue vlooienpreventie is de enige manier om dit probleem aan te pakken. 

    Lees meer
  • Movoflex: een uniek voedingssupplement ter ondersteuning van de gewrichten en mobiliteit van je hond!
    Movoflex: een uniek voedingssupplement ter ondersteuning van de gewrichten en mobiliteit van je hond!
    1457 Keer bekeken

    De meeste honden krijgen vroeg of laat te maken met gewrichtsproblemen. Naast gewichtscontrole, aangepaste beweging en pijnmedicatie kunnen gewrichtsondersteunende supplementen een wereld van verschil maken voor deze honden. Dergelijke supplementen kunnen ook preventief ingezet worden bij honden die een groot risico lopen op gewrichtsaandoeningen zoals heupdysplasie en osteochondrose.

    Lees meer
  • Wist je dat...? (Alle mythes rond haarballen op een rijtje)
    Wist je dat...? (Alle mythes rond haarballen op een rijtje)
    741 Keer bekeken

    In dit blog helpt onze dierenarts de meest voorkomende misvattingen omtrent haarballen uit de wereld....

    Lees meer
  • Haarballen ('Trichobezoaren') bij katten: onschuldig of toch niet?
    Haarballen ('Trichobezoaren') bij katten: onschuldig of toch niet?
    1416 Keer bekeken

    Tricho wat?! Tricho betekent haar en bezoar betekent een klomp materiaal die zich in het maagdarmstelsel bevindt. Deze klomp haar heeft meestal niet de vorm van een bal zoals de naam doet vermoeden maar is eerder langwerpig en bestaat behalve uit haar ook uit speeksel en verteringssappen. De meeste kattenbaasjes hebben al wel eens een haarbal in huis gevonden en kijken hier niet vreemd van op. Maar zijn haarballen altijd onschuldig? Helaas niet. Meestal schuilt er een medische oorzaak achter...

    Lees meer
  • Artrose bij paarden
    Artrose bij paarden
    2009 Keer bekeken

    Zowel sportpaarden als recreatiepaarden kunnen vroeg of laat te maken krijgen met artrose. Artrose is één van de meest voorkomende oorzaken van kreupelheid bij paarden en kan een grote impact hebben de levenskwaliteit van je paard. De aandoening kan in principe in elk gewricht ontstaan, maar bij paarden komt artrose het meest voor ter hoogte van de hals en de ledematen. Hoewel artrose niet genezen kan worden, kan je als eigenaar heel wat doen om de gewrichten van je paard zo soepel mogelijk...

    Lees meer
  • Leverproblemen bij honden
    Leverproblemen bij honden
    6006 Keer bekeken
    1 Opmerking
    (5.0)

    Door de centrale rol in het metabolisme komt de lever met erg veel schadelijke stoffen en organismen in aanraking. Gelukkig heeft de lever een groot herstelvermogen en kunnen veel leverproblemen met de juiste ondersteuning goed onder controle gehouden worden. 

    Lees meer
  • De do's en don'ts bij een oorontsteking...
    De do's en don'ts bij een oorontsteking...
    5498 Keer bekeken

    Een oorontsteking, ook wel otitis externa genoemd, is een van de meest voorkomende aandoeningen bij honden. De complexiteit en ernst wordt vaak onderschat met terugkerende problemen als gevolg. De herhaaldelijke consulten vanwege onvoldoende verbetering of herval kunnen tot grote frustratie leiden bij zowel de eigenaar als de dierenarts. Alle reden dus om je goed te informeren en te voorkomen dat deze situatie zich bij jouw dier voordoet.

    Lees meer
  • Frontpro: Dé kauwtablet tegen Vlooien, Teken, Demodex en Schurft!
    Frontpro: Dé kauwtablet tegen Vlooien, Teken, Demodex en Schurft!
    6915 Keer bekeken

    Het advies om je hond enkel in de zomer te behandelen tegen vlooien en teken is al lang verleden tijd. Het veranderend klimaat heeft tot gevolg dat teken gedurende een veel langere periode in het jaar aanwezig zijn. En vlooien, die hebben de winter altijd wel weten te overleven door zich binnenshuis te vestigen. Het hele jaar rond behandelen, dat is het enige juiste advies en dit is zoveel efficiënter en gemakkelijker met een smakelijke kauwtablet zoals Frontpro.

    Lees meer
  • Welke oorreiniger is het meest geschikt voor mijn dier?
    Welke oorreiniger is het meest geschikt voor mijn dier?
    2257 Keer bekeken
    1 Opmerking
    (5.0)

    Het reinigen van de oren van je huisdier is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet indien je dier een pijnlijke oorontsteking heeft. In dit blog lees je hoe je dit het beste aanpakt en welke oorreiniger je het beste voor jouw dier gebruikt.

    Lees meer
  • Voedingsadvies voor senior en geriatrische katten
    Voedingsadvies voor senior en geriatrische katten
    1504 Keer bekeken

    Oudere katten worden vaak onder één noemer geplaatst, maar dit is alle behalve correct. We zien grote verschillen in voedingsbehoefte tussen senior katten en geriatrische katten waarbij energiebehoefte en eiwitgehalte centraal staan. Wanneer je kat te maken krijgt met ouderdomskwaaltjes wordt het geven van de juiste voeding nog belangrijker. In dit blog maken we je wegwijs in de wereld van de senior voedingen, zowel voor gezonde vitale katten als voor katten met typische ouderdomsklachten.

    Lees meer
Toont 1 tot 38 van 38 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties