Diarreeremmers, prebiotica of probiotica is dat niet allemaal hetzelfde?

6815 Keer bekeken
1 Opmerking
(5)
Ik ben Lindsey en sinds 2014 ben ik afgestudeerd dierenarts voor gezelschapsdieren. Zeven jaar lang heb ik met veel plezier in de praktijk gewerkt. Tijdens deze jaren heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen binnen allerlei takken van de diergeneeskunde, maar 1 ding dat altijd centraal stond was de communicatie en relatie met de klanten. Gebruik makend van de kennis en kunde opgedaan in de afgelopen jaren en gedreven door mijn passie voor dieren én mensen zal ik als adviserend dierenarts binnen PetPol klaarstaan om je te helpen bij vragen omtrent de ondersteuning van de gezondheid van je huisdier en zal ik zorgen voor up-to-date blogs en interessante weetjes! Uniek Dierenarts Nummer: 669722

laat een reactie achter

Beveiligingscode

Opmerkingen

 • Preventief pro- of prebiotica?
  Door:Annemiek de NIjs Op 07-11-2023
  Beoordeling:
  5.0

  Goede morgen, mijn hond (Boerboel) is nu 2 jr en 4 mndn. Als puppie van 4 mndn heeft ze Giardia gehad. Dat is goed onder controle gekomen en heb haar nadien een hele poos probiotica bijgegeven. Nu wil ik haar dat weer preventief geven maar zie door de bomen het bos niet meer.
  Wat is preventief beter? pro- of prebiotica? En welk product zou jij me aanraden?

  Alvast heel erg bedankt!!

  Beantwoord door: Lindsey Cantillon Op 08-11-2023 Beste Annemiek,

  In dit geval zou ik voor jouw hond adviseren een combinatie van zowel prebiotica als probiotica te geven zoals Canikur of VetPlus Promax.
  In het geval van ziekte of tijdens een periode van herstel (bv. na een antibioticakuur) is NutraPro mogelijk een betere keuze daar hier de nadruk ligt op probiotica, vitaminen, mineralen en verteerbare vezels.
  Hopelijk ben je hiermee geholpen.

  Met vriendelijke groet,
  Lindsey Cantillon

Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties