De Groene Os Drainage Compositum - 50 ml
 • De Groene Os Drainage Compositum - 50 ml

De Groene Os Drainage Compositum - 50 ml

€ 22,95
Inclusief BTW

Het Drainage Compositum van De Groene Os is een 100% natuurlijk aanvullend diervoeder voor honden en katten voor de natuurlijke reiniging van het lichaam. Deze tinctuur helpt de lever bij het verwijderen van afvalstoffen en heeft een positieve invloed op de nieren. Het bevat ingrediënten die het immuun- en lymfesysteem activeren, de spijsvertering bevorderen en de stofwisseling stimuleren waardoor het opslaan van nieuwe afvalstoffen voorkomen wordt. Het ook ingezet worden bij honden en katten die last hebben van een gevoelige huid.

Let op: deze verpakking is voor gebruik bij de hond en kat.

Volumekorting

Aantal Korting U bespaart
2 5% Tot € 2,30
3 7.5% Tot € 5,16
Aantal
Op voorraad: Verzending binnen 1-2 werkdagen

Het Drainage Compositum van De Groene Os is een 100% natuurlijk aanvullend diervoeder voor honden en katten voor de natuurlijke reiniging van het lichaam. Deze tinctuur helpt de lever bij het verwijderen van afvalstoffen en heeft een positieve invloed op de nieren. Het bevat ingrediënten die het immuun- en lymfesysteem activeren, de spijsvertering bevorderen en de stofwisseling stimuleren waardoor het opslaan van nieuwe afvalstoffen voorkomen wordt. Het ook ingezet worden bij honden en katten die last hebben van een gevoelige huid.

Toediening / Dosering

 • Katten en honden < 10 KG: 2 maal daags 5 druppels door het voer.
 • Honden 10 t/m 25 KG: 2 maal daags 7 druppels door het voer.
 • Honden van 25 t/m 40 KG: 2 maal daags 10 druppels door het voer.
 • Honden > 40 kilo: 2 maal daags 15 druppels door het voer.

20 druppels = 1 ml

Om het dier aan het middel te laten wennen is het aan te bevelen te beginnen met 1/3 van de hierboven beschreven gebruiksaanwijzing en in een week op te bouwen naar de aanbevolen hoeveelheid. Bij gevoelige dieren of bij heftige reacties is het raadzaam om een lagere hoeveelheid te hanteren dan de gangbare, tenzij de dierenarts anders adviseert.

Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen.

Ingrediënten / Samenstelling

Ethanol 47% v/v, Glycerine, Ribes Nigrum gemmo (zwarte bes), Taraxacum officinalis (paardenbloem), Silybum marianum (Mariadistel), Arctium lappa (grote klis), Viola tricolor (driekleurig viooltje), Betula pendula (berk), Solidago virgaurea (guldenroede), Astragalus membranicus (vliezige hokjespeul), Erythraea centaurium (duizendguldenkruid), Equisetum arvense (heermoes), Cynara scolymus (artisjok), Juniperus communis (jeneverbes), Orthosiphonis stamineus (kattensnor), Uva ursi (beredruif), Phellodendron amurense (kurkboom), Uncaria tomentosa (kattenklauw), Acorus calamus  (kalmoes), Angelica archangelica (grote engelwortel), Echinacea purpurea (rode zonnehoed), Hydrastis canadensis extract (Canadese geelwortel).

 • Artisjok (Cynara scolymus) heeft leverbeschermende eigenschappen en ondersteunt een normaal vetmetabolisme. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en beschermt het maagslijmvlies.
 • Berk (Betula alba) is goed voor de nieren en urinewegen.
 • Berendruif (Uva ursi) ondersteunt een gezond milieu in de blaas en helpt een normale vochthuishouding.
 • Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) bevat de krachtige inhoudsstoffen hydrazine en berberine. Het ondersteunt de weerstand in de blaas.
 • Driekleurig viooltje (Viola tricolor) is rijk aan flavonoïden. De plant ondersteunt de nierfunctie en heeft op basis daarvan een bloedzuiverende werking. Het is een heilzame plant voor de gevoelige huid.
 • Grote engelwortel (Angelica archangelica) ondersteunt de maagwerking, de de galfunctie en de algehele spijsvertering. Werkt eetlustopwekkend.
 • Grote klis (Arctium lappa) ondersteunt de lever en is bloedzuiverend. Tevens helpt Arctium lappa de darmflora te herstellen.
 • Guldenroede (Solidago virgaurea) ondersteunt de afvoer van afvalstoffen door haar bloedzuiverende werking en het ondersteunen van de vochthuishouding.
 • Javaanse nierthee/kattensnor (Orthosiphon stamineus) wordt ook wel stenenbreker genoemd. Het ondersteunt een gezonde nierfunctie.
 • Kalmoes (Acorus calamus) ondersteunt de afscheiding van spijsverteringssappen en daarmee de spijsvertering.
 • Kattenklauw (Uncaria tomentosa) heeft een breed, ondersteunend effect. Naast het onderhouden van een normale weerstand verzorgt dit kruid het slijmvlies.
 • Knoppen van zwarte bes (Ribes nigrum) worden gebruikt om de bijnierschors te ondersteunen lichaamseigen cortisol af te geven. Hierdoor ondersteunt het de gevoelige huid tegen kriebel. Het gebruik van knoppen wordt ook wel gemmotherapie genoemd.
 • Mariadistel (Silybum marianum) is leverbeschermend door haar sterke antioxidantwerking.
 • Paardenbloem (Taraxacum officinalis) ondersteunt een gezonde lever- en galfunctie. Het helpt de spijsvertering en is goed voor de vochthuishouding.
 • Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een bekend kruid om het immuunsysteem te ondersteunen.

Waarschuwingen

 • Niet geven bij maagzweren, galstenen, afsluiting van de galwegen, kanker, auto-immuunaandoeningen en orgaantransplantaties. Gebruik tijdens de dracht- en lactatieperiode alleen in overleg met de dierenarts of therapeut. Geef het middel ook niet aan verzwakte of erg zieke dieren.
 • Reinigen kost veel energie! Wanneer het lichaam (bijvoorbeeld door ziekte) al extra belast is, kan een drainagekuur te zwaar zijn. Dit kan het herstel dan zelfs in de weg gaan staan. Dat geldt ook voor operaties: geef Drainage Compositum niet vlak voor een operatie, maar wacht tot het dier van de ingreep is bijgekomen. Zet het middel pas in nadat het dier zijn basisenergie heeft kunnen herstellen. Drainage Compositum kan dan helpen de ballaststoffen, afkomstig van de narcose, uit te scheiden.
 • Door de reinigende werking via de lever is het theoretisch mogelijk dat medicijnen die door de lever worden gemetaboliseerd minder of anders werkzaam zijn. Raadpleeg de dierenarts over het gebruik van Drainage Compositum in combinatie met medicijnen.
 • Tijdens het gebruik van Drainage Compositum worden afvalstoffen losgemaakt om te worden afgevoerd door de uitscheidingsorganen. Hierbij worden deze afvalstoffen door het bloed getransporteerd. De hoeveelheid afvalstoffen in het bloed zal door het gebruik van Drainage Compositum tijdelijk hoger zijn. Dit kan een vermoeid gevoel veroorzaken en dieren kunnen hier wat lusteloos door worden.
 • Drainage Compositum kan in het begin soms een lichte verergering van de bestaande klachten geven. Deze eventuele verergering mag in geen geval zo erg zijn dat het dier er echt ziek van wordt. Door het gebruik gelijkmatig op te bouwen (zie gebruiksaanwijzing) voorkomt u zoveel mogelijk dat de klachten in het begin verergeren. Wanneer dergelijke verschijnselen langer dan 3 tot 4 weken aanhouden (doorgaans duurt een eventuele beginverergering ongeveer 2 weken), is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts of therapeut.
 • Niet gebruiken tijdens de dracht en lactatieperiode.
 • Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

9809393

Datasheet

EAN-code:
7091168960872
BTW:
21%

Je bent misschien ook geïnteresseerd in