Zitac Vet 100 mg - 100 tabletten
  • Zitac Vet 100 mg - 100 tabletten

Zitac Vet 100 mg - 100 tabletten

€ 49,95
Inclusief BTW

Zitac Vet zijn tabletten voor de symptomatische behandeling ter vermindering van braken geassocieerd met chronische gastritis bij honden.

Volumekorting

Aantal Korting U bespaart
2 5% Tot € 5,00
3 7.5% Tot € 11,24
Aantal
Op voorraad: Verzending binnen 1-2 werkdagen

Zitac Vet zijn tabletten voor de symptomatische behandeling ter vermindering van braken geassocieerd met chronische gastritis bij honden.

Dosering / Toediening

3 x daags 1 tablet per 20 kilogram lichaamsgewicht via orale toediening.

Samenstelling

100 mg Cimetidine per tablet

Waarschuwing

  • Behandeling met cimetidine is symptomatisch en resulteert niet in het verdwijnen van histopathologische veranderingen geassocieerd met gastritis. Het wordt aangeraden om bij honden die aanhoudend braken passend onderzoek uit te voeren om de onderliggende oorzaak vast te stellen voordat de behandeling gestart wordt. Dit is met name belangrijk bij oudere honden. De vermindering van de zuurgraad van de maag veroorzaakt door cimetidine kan bijdragen aan bacteriële overgroei en antigene stimulatie.  Indien na 15 dagen de respons op de behandeling slecht is dienen de diagnose en het behandelplan heroverwogen te worden.
  • Bij renale dysfunctie kan aanpassing van de dosering vereist zijn, omdat de uitscheiding van cimetidine afgenomen kan zijn.
  • Het gebruik in het doeldier tijdens de dracht en lactatie is niet onderzocht en dient daarom gebaseerd te zijn op een baten/risicobeoordeling door de verantwoordelijke dierenarts.
  • Als gevolg van de remming van de activiteit van cytochroom P-450 door cimetidine kan het metabolisme en de uitscheiding van sommige geneesmiddelen verminderd worden. Klinisch relevante interacties kunnen voorkomen bij middelen met een smalle therapeutische index, bv. bètablokkers, calciumkanaalblokkers, benzodiazepinen, barbituraten, fenytoïne, theofylline, aminofylline, warfarine en lidocaïne. De dosering van dergelijke middelen dient indien nodig te worden verlaagd bij gelijktijdige toediening met cimetidine.
  • De verhoging van de pH in de maag als gevolg van toediening van cimetidine kan leiden tot een verminderde absorptie van middelen die een zuur milieu nodig hebben voor absorptie. Het wordt aangeraden om na toediening van cimetidine indien mogelijk minstens 2 uur te wachten met toediening van aluminium- of magnesiumhydroxide, metoclopramide, digoxine of ketoconazol.
  • Dit is een diergeneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

CBG

9801224

Datasheet

EAN-code:
8713184066879
BTW:
9%

Je bent misschien ook geïnteresseerd in