DoggyRade Pro - 500 ml
 • DoggyRade Pro - 500 ml

DoggyRade Pro - 500 ml

€ 5,95
Inclusief BTW

DoggyRade Pro is een isotone oplossing die water bevat dat gezuiverd is door omgekeerde osmose, aminozuren, elektrolyten, dextrose en prebiotica. Het is ook zeer smakelijk in vergelijking met veel andere producten. DoggyRade Pro is speciaal ontwikkeld om de gezondheid van enterocyten te behouden met als doel de integriteit van de darm en de slijmvlies barrière te behouden. DoggyRade Pro wordt gebruikt om honden in een vroeg stadium enterale voedingsondersteuning te bieden.

 • Ter ondersteuning bij gastro-enteritis, pancreatitis en andere ziekten
 • Kan worden gebruikt bij de behandeling van darmaandoeningen zoals o.a. diarree
 • Geschikt voor vroege micro-enterale voeding
 • Bevat elektrolyten en makkelijk opneembare koolhydraten
 • Bevat probiotica ter ondersteuning van de darmfunctie

Volumekorting

Aantal Korting U bespaart
10 10% Tot € 5,95
Aantal
Op voorraad: Verzending binnen 1-2 werkdagen

Productkenmerken:

 • Speciaal geformuleerd voor honden door dierenartsen
 • Laag in calorieën en vet
 • Bevat geen GMO, geen kunstmatige kleurstoffen
 • Glutenvrij en bevat geen granen

Wat is DoggyRade Pro en waarvoor wordt het gebruikt?

DoggyRade Pro is een isotone oplossing die water bevat dat gezuiverd is door omgekeerde osmose, aminozuren, elektrolyten, dextrose en prebiotica. Het is ook zeer smakelijk in vergelijking met veel andere producten. DoggyRade Pro is speciaal ontwikkeld om de gezondheid van enterocyten te behouden met als doel de integriteit van de darm en de slijmvliesbarrière te behouden. DoggyRade Pro wordt gebruikt om honden in een vroeg stadium enterale voedingsondersteuning te bieden.

Wat zijn de voordelen van vroege enterale voeding? (Waarom moet ik mijn patiënt op dat moment voeden?)

Anorexia komt vaak voor bij zieke of ernstig gewonde patiënten. Anorexia leidt snel tot gastro-intestinale (GI) mucosale atrofie, verminderde GI-motiliteit, pancreasatrofie en cholestase. Vroege enterale voeding helpt de normale GI-functie te behouden en zo de morbiditeit van de patiënt te verminderen.

Zelfs kleine hoeveelheden enteraal afgegeven voedingsstoffen hebben aangetoond:

 • Dat ze helpen de GI-mucosale bloedstroom te behouden
 • Het de kans op stresszweren helpt verminderen
 • Dat het de darm barrière ondersteunt en tevens te behouden en zo de kans op bacteriële translocatie te verkleinen.

Enterale voedingsstoffen zijn ook essentieel voor secretoire IgA, dat een belangrijke component is van het verdedigingssysteem van het darmslijmvlies.

Veel patiënten kunnen de calorische dichtheid en het vetgehalte van standaardvoedingsproducten inde vroege fasen van hun ziekte niet verdragen, maar DoggyRade Pro biedt een alternatieve strategie.

Hoe helpt DoggyRade Pro?

DoggyRade Pro kan zowel voor poliklinische als intramurale patiënten worden gebruikt. Een hond met een typisch, mild geval van gastro-enteritis of andere ziekten kan DoggyRade Pro thuis te drinken krijgen.

Patiënten die ernstiger ziek zijn en opgenomen zijn, zullen ook profiteren van DoggyRade Pro. Bij vroegtijdige inzet gedurende de opname, biedt DoggyRade Pro ondersteuning voor het behoud van de normale GI-functie. Hiermee kan er een snellere genezing plaatsvinden en een vlottere en eerdere overgang naar het normale dieet mogelijk maken. Eenmaal terug op het oude dieet, kan de patiënt vaak eerder worden ontslagen om thuis verder te herstellen.

Veel zieke of ernstig gewonde patiënten eten niet vrijwillig of tolereren mogelijk geen normale diëten, waardoor hun verblijf in de kliniek wordt verlengd. DoggyRade Pro kan helpen de darmfunctie voor te bereiden op normale voedselopname.

Voor welke honden is het bestemd?

Elk ziek of gewond dier heeft baat bij vroege enterale voeding. Dit is vooral belangrijk bij ernstig trauma, onmiddellijk postoperatief na gastro-intestinale chirurgie, parvovirus enteritis en bij elke patiënt die op het moment van onderzoek langer dan 24 uur anorectisch is geweest.6-9 Behalve bij patiënten met een ernstige chirurgische aandoening is er normaliter geen sprake van patiënten wiens maagdarmkanaal baat heeft bij geen enkele voedselopname.

Belangrijk punt: Indien hetvermoeden bestaat dat de patiënt niet vrijwillig binnen 12 uur zal eten, moet een poging worden gedaan om DoggyRade Pro binnen 6 uur te starten.

Hoe kunt u DoggyRade Pro gebruiken?

DoggyRade Pro is zeer smakelijk en klaar voor gebruik. Verder mengen of verdunnen is niet nodig. Het kan het beste worden toegediend op kamertemperatuur, of lichtjes opgewarmd tot ongeveer 30°C.

Omdat DoggyRade Pro zeer smakelijk is, zullen veel patiënten het vrijwillig drinken, zelfs bij milde misselijkheid. DoggyRade Pro kan ook oraal worden toegediend met een normale spuit. Vanwege de aanzienlijke voordelen van vroege enterale voeding, moet sondevoeding (nasoesofageale of nasogastrische toediening) worden overwogen als de patiënt niet vrijwillig wil drinken of eten in de eerste 12 uur na opname in het ziekenhuis.

DoggyRade Pro moet worden gestart met 1 ml/kg/uur, meestal om de 4 uur op de eerste dag. Het volume kan elke 12-24 uur met 50% worden verhoogd als het goed wordt verdragen. De maag van de hond (en de mens) ontvangt normaal gesproken ongeveer 1.5 ml /kg/u vocht dat bestaat uit een combinatie van speeksel en maagafscheidingen.10, 11 Het is niet waarschijnlijk dat het volume van DoggyRade Pro, dat aanvankelijk wordt toegediend, zorgt voor een toename van de misselijkheid, de kans op overgeven vergroot of zorgt voor een opgezette maag.

Voor patiënten die moeten overgeven, kunnen kleine hoeveelheden DoggyRade Pro toch worden overwogen. Als braken vaker voorkomt dan om de 4 uur of als de voeding braken veroorzaakt, moet het volume worden verminderd met 50% gedurende 8-12 uur en vervolgens weer worden verhoogd als dit wordt verdragen. Het is belangrijk om te proberen een gestage stroom van micronutriënten naar de darmcellen te behouden, ook al is het misschien maar een kleine hoeveelheid. Deze benadering van microenterale voeding verdient de voorkeur boven geen enkele voeding, met als doel ervoor te zorgen dat de darmcellen klaar zijn om hun normale activiteit te hervatten wanneer de acute situatie achter de rug is.

Het is raadzaam dat patiënten die grote hoeveelheden vocht verliezen als gevolg van hun onderliggende ziekte, mogelijk aanvullende parenterale of enterale vloeistofondersteuning nodig hebben om een adequate cardiovasculaire status en hydratatie te ondersteunen. DoggyRade Pro is ontwikkeld om de darmfunctie te ondersteunen bij lage volumes.

Eveneens van belang voor dierenartsen is dat DoggyRade Pro geen significante bron van calorieën is, aangezien het 11.4 kcal / 100 ml of 0.11 kcal / ml bevat. DoggyRade Pro is niet bedoeld om een uitgebalanceerde voeding te bieden. Het is bedoeld als product ter ondersteuning naar de overgang naar het reguliere dieet. Na 24-48 uur DoggyRade Pro te hebben gebruikt, zijn de meeste patiënten klaar om over te gaan op meer calorierijke producten, zoals diëten voor herstel / intensieve zorg of andere diëten voor darmondersteuning.

Wat zijn de ingrediënten van DoggyRade Pro?

DoggyRade Pro is samengesteld uit elektrolyten, glutaminezuur, fructo-oligosacchariden, glycine en dextrose.

Wat zijn de voordelen van glutaminezuur?

Glutamine is een aminozuur dat is afgeleid van glutaminezuur. Glutamine is het energiesubstraat dat de voorkeur heeft voor de enterocyt en als zodanig speelt het een sleutelrol bij het handhaven van de opbouw van de darmbarrière. Het is ook een belangrijke brandstof voor andere snel delende cellen zoals lymfocyten en fibroblasten, vooral in tijden van een kritieke ziekte.

Wat zijn de voordelen van fructo-oligosacchariden (FOS)?

FOS zijn prebiotica en natuurlijk voorkomende stoffen die door hun activiteit in de dikke darm een gunstig effect hebben op de spijsvertering.

FOS wordt in de dikke darm gefermenteerd tot vetzuren met een korte keten, die belangrijke ontstekingsremmende effecten hebben.

FOS helpt de concentraties van nuttige bacteriën zoals Bifidobacterium spp. en Lactobacillus spp en kunnen concentraties van schadelijke bacteriën zoals Clostridium perfringens verlagen.

Wat zijn de voordelen van glycine?

Van glycine is aangetoond dat het de morfologie van het darmslijmvlies verbetert en het verdwijnen van diarree versnelt. Glycine bevordert ook de opname van glucose uit de darmen.

Wat zijn de voordelen van glucose?

Glucose verbetert de opname van natrium en water via een (co)transportmechanisme, zelfs bij actieve secretie als gevolg van een infectie. Glucose in de darmen verbetert ook de doorbloeding van de slijmvliezen.

Wat zijn de voordelen van de elektrolyten?

DoggyRade Pro bevat een onderhoudsniveau van natrium en kalium - gelijk aan wat het lichaam normaal dagelijks verliest via urine en ontlasting.

Bewaaradvies

Bewaar het ongeopende product op een koele, droge plaats en niet in direct zonlicht. Niet in de vriezer plaatsen. Na opening gekoeld bewaren en 3 dagen houdbaar.

9821260

Datasheet

EAN-code:
5391532850262
BTW:
21%
Commentaar (0)

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

 • VetPlus Complivit - 150 ml
  Snel bekijken Quick View

  VetPlus Complivit - 150 ml

  € 22,95 Prijs

  VetPlus Complivit is een smakelijk voedingssupplement voor honden en katten met een mogelijk tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Hierbij denken we vooral aan oudere en zieke/zwakke dieren. Tekorten uiten zich vaak in een tekort aan energie, gewichtsverlies en vermoeidheid na inspanning. 

 • Nutribound Hond
  Snel bekijken Quick View

  Nutribound Hond

  Vanaf € 24,25 Prijs

  Nutribound Hond is een zeer smakelijk vloeibaar voedingssupplement voor kat ter ondersteuning van het herstel bij honden na ziekte en/of operatie. Daarnaast is het ook in te zetten bij honden die een gebrek hebben aan vitaliteit (vermoeidheid) en eetlust. De voordelen van Nutribound Hond zijn:

  • Gebruiksklare vloeistof, verdunnen niet noodzakelijk
  • Zeer hoge acceptatie (smakelijkheid)
  • Toediening met sonde of spuit is mogelijk
  • Stimuleert wateropname en eetlust
  • Essentiële nutriënten: aminozuren, omega 3 & 6 vetzuren, prebiotica en vitaminen
  • Zonder kunstmatige conserveermiddelen of kleurstoffen
 • Trovet Recovery Liquid CCL 200 gram
  Snel bekijken Quick View

  Trovet Recovery Liquid CCL

  Vanaf € 45,95 Prijs

  De Trovet Recovery Liquid CCL is een vloeibare dieetvoeding voor honden. Het is een complete, gebruiksklare, herstelvoeding. Het hoge vochtgehalte zorgt gelijktijdig voor voeding en vochtopname. Trovet Recovery Liquid CCL is licht verteerbaar waardoor energie en voedingsstoffen snel door het lichaam gebruikt worden en het maagdarmstelsel minimaal belast wordt. Door de hoge energiedichtheid hoeft de hond in verhouding minder te eten om toch optimaal in energie en voedingsstoffen voorzien te worden.

  Indicaties:

  • Ondervoeding / anorexie
  • Tijdens en na ziekte / herstel na operatie
  • Overgang naar vast voedsel / niet verdragen van  vast voedsel
  • Bijvoeding tijdens dracht en lactatie