Geplaatst in:"2022 - september"

 
Sorteer op:
 • Lagere urinewegproblemen (FLUTD) bij de kat
  Lagere urinewegproblemen (FLUTD) bij de kat
  3383 Keer bekeken

  FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease) is een verzamelnaam voor aandoeningen van de lagere urinewegen (de blaas en de plasbuis) bij katten. Naar schatting wordt jaarlijks maar liefst 8% van de katten in Europa in de praktijk aangeboden met FLUTD. Plast jouw kat geregeld langs de kattenbak? Dan zou het we eens kunnen dat hij/zij ook last heeft van FLUTD. 

  Lees meer
 • Help! Mijn kat plast naast de bak
  Help! Mijn kat plast naast de bak
  5370 Keer bekeken

  Wanneer je kat plots naast de bak begint te plassen dan weet iedere eigenaar dat er iets mis is met het dier. Vaak bevindt het probleem zich ter hoogte van de urinewegen, maar ook andere, soms minder voor de hand liggende oorzaken kunnen aan de basis liggen. Hieronder geven we een kort overzicht van wat mogelijk aan de hand kan zijn met jouw kat wanneer deze klacht zich voordoet. 

  Lees meer
 • Chronische nierziekte bij katten en honden
  Chronische nierziekte bij katten en honden
  6368 Keer bekeken

  Chronische nierziekte is één van de meest voorkomende aandoeningen bij ouder wordende dieren en komt 3 keer meer voor bij katten dan bij honden. Maar liefst 1 op de 3 katten en 1 op de 10 honden zullen te kampen krijgen met nierziekte. Duidelijke klachten treden pas op wanneer 70% van het functionele nierweefsel verloren is, en om deze reden wordt de diagnose vaak pas laattijdig gesteld. Hoewel nierziekte niet te genezen is, kunnen we met de juiste ondersteuning de achteruitgang vertragen en...

  Lees meer
 • Huidgisten (Malassezia): van onschuldig tot problematisch
  Huidgisten (Malassezia): van onschuldig tot problematisch
  17781 Keer bekeken

  Hoewel gisten (ook wel Malassezia genoemd) normale huidbewoners zijn kunnen onder bepaalde omstandigheden een ontsteking van de huid veroorzaken, men spreekt dan van een Malassezia dermatitis. Die ontsteking gaat typisch gepaard met een vieze muffe geur die de meeste mensen meteen opmerken. Bij het ontstaan van zo een ontsteking dient men altijd de onderliggende oorzaak proberen te achterhalen, wat in de meeste gevallen een allergie is.

  Lees meer
 • Mijn pup heeft diarree, kan het Parvo zijn?
  Mijn pup heeft diarree, kan het Parvo zijn?
  4855 Keer bekeken

  Het bang afwachten van het resultaat van een parvotest is iets wat nooit went. Parvo is een ziekte met vaak een dodelijke afloop, en dat na een soms lange lijdensweg. Een pup hoort geen pijn te hebben of te lijden, en al zeker niet ten gevolge van een ziekte waartegen gevaccineerd kan worden. Met de intrede van het titeren werd het vaccinatiebeleid de laatste jaren flink onder de loep genomen en soms aangepast. Hier is niets mis mee, zolang het met de nodige kennis en voorzichtigheid gebeurt....

  Lees meer
Toont 1 tot 5 van 5 (1 pagina's)
Blog navigation

Laatste berichten

Laatste Reacties