Pet Remedy

Bij PetPol zijn we heel blij met het assortiment van Pet Remedy. Hun producten met een kalmerende werking voor honden, katten en konijnen zijn ideaal om in te zetten tijdens en na stressvolle situaties of angst. Dit kan alles zijn van een verhuizing tot een operatie waar ze van moeten herstellen. Pet Remedy is een natuurlijk kalmeringsmiddel voor huisdieren. Het is gemaakt met een mengsel van etherische oliën, waaronder valeriaan, vetiver, basilicum en salie. Deze oliën werken samen om het zenuwstelsel van het dier te kalmeren en de aanmaak van het rustgevende hormoon serotonine te stimuleren.

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)
Pet Remedy Warmtemat Pet Remedy Warmtemat
Snel bekijken Quick View

Pet Remedy Warmtemat

€ 53,95 Prijs

De Warmtemat van Pet Remedy is een energiezuinige mat die gebruikt kan worden om de lichaamstemperatuur van dieren op peil te houden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij herstel na operatie of zieke dieren, maar ook om puppy’s, kittens, konijnen of knaagdieren warm te houden. 

Product kenmerken:

  • Afmetingen: 42 x 38 cm.
  • Bevat 2 thermostaten voor extra veiligheid.
  • Constante warmte van 30-35°C.
  • Energiezuinig (12 volt / 15 watt).
  • Knabbelproof kabel van 2.7 meter.

Pet Remedy Spray 15 ml Pet Remedy Spray 15 ml
Snel bekijken Quick View

Pet Remedy Spray

Vanaf € 9,95 Prijs

De Pet Remedy Spray is een spray op basis van Valeriaan, Vetiver etherische oliën, Basilicum en Salie die een ontspannende werking heeft op honden, katten en konijnen in stressvolle situaties. De Pet Remedy is op waterbasis en Ph neutraal waardoor deze veilig is voor gebruik op de huid en de vacht. De Pet Remedy Spray kan o.a. ingezet worden bij:

Pet Remedy Verdamper Startset
Snel bekijken Quick View

Pet Remedy Verdamper Startset

€ 20,95 Prijs

De Pet Remedy Startset bevat een verdamper (voor in het stopcontact) die ingezet kan worden wanneer u dier stress ervaart. De Pet Remedy verdamper op basis van Valeriaan, Vetiver etherische oliën, Basilicum en Salie zorgt ervoor dat uw dier ontspant en zich op z’n gemak voelt. De Pet Remedy Verdamper kan ingezet worden bij alle kleine huisdieren zoals honden, katten, konijnen, vogels en reptielen. 

Indicaties:

Pet Remedy Verdamper Navulling  - 2 x 40 ml
Snel bekijken Quick View

Pet Remedy Verdamper Navulling - 2 x 40 ml

€ 20,95 Prijs

De Pet Remedy navullingen kunnen ingezet worden i.c.m. de Pet Remedy verdamper (voor in het stopcontact) die ingezet kan worden wanneer u dier stress ervaart. De Pet Remedy verdamper op basis van Valeriaan, Vetiver etherische oliën, Basilicum en Salie zorgt ervoor dat uw dier ontspant en zich op z’n gemak voelt. De Pet Remedy Verdamper kan ingezet worden bij alle kleine huisdieren zoals honden, katten, konijnen, vogels en reptielen. 

Indicaties:

Pet Remedy Kalmerende Doekjes - 12 stuks
Snel bekijken Quick View

Pet Remedy Kalmerende Doekjes - 12 stuks

€ 9,95 Prijs

De Pet Remedy kalmerende doekjes bevatten verschillende etherische oliën die dieren op een natuurlijke manier kalmeren. De doekjes zijn handig voor geluid-sensitieve dieren, die niet tegen het geluid van een spray kunnen. Je gebruikt de biologische doekjes op dezelfde manier zoals je zou doen met de kalmerende spray door zachtjes te wrijven rond de snuit, onder de kin en op de bovenkant van de borst van het huisdier. Dit is ook mogelijk bij paarden.

Deze kalmerende doekjes zijn ideaal voor onderweg, tijdens een wandeling of als je met je dier gaat reizen. Ze zitten in een handzame verpakking, waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen. 

Stel je huisdier op zijn gemak

De verandering van een gezinssamenstelling kan flink wat impact hebben op een huisdier, net als een bezoek aan de dierenarts of verhuizing. Het is daarom fijn dat er een hulpmiddel is om de stress die daarmee gepaard gaat wat op te vangen. Een ander groot probleem rondom de jaarwisseling is de vuurwerkangst die veel dieren ervaren. Gelukkig kun je met de kalmerende spray, verdamper of doekjes je beestje op zijn gemak stellen!

In sommige gevallen is het belangrijk om professionele medische zorg of gedragstherapie in te schakelen. Bij vuurwerkangst is het bijvoorbeeld belangrijk om al veel eerder aan de slag te gaan met het vertrouwd maken van harde knallen en de geur van vuurwerk. Er zijn hondenscholen die speciaal hiervoor cursussen aanbieden. De producten van Pet Remedy zijn het ideale hulpmiddel ter ondersteuning van een dergelijke cursus!

Hoe lang duurt het voordat de kalmerende effecten van Pet Remedy beginnen te werken?

Dit verschilt per dier en situatie. Sommige dieren reageren vrijwel direct op de etherische oliën, terwijl het bij andere huisdieren veel langer kan duren voordat de kalmerende effecten merkbaar zijn. Over het algemeen beginnen de kalmerende effecten binnen enkele minuten tot een uur na gebruik. In sommige gevallen kan het echter wel 24 uur duren.

Tip: staat er een stressvolle of angstige situatie op de planning voor je huisdier? Test dan vooraf hoe lang het duurt voor je veranderingen bij je dier opmerkt.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van Pet Remedy?

De ingrediënten in de producten zijn natuurlijk en in principe veilig voor gebruik bij huisdieren. Vooralsnog zijn er geen bekende bijwerkingen van het gebruik van Pet Remedy. Het is echter mogelijk dat sommige huisdieren gevoeliger zijn voor de geur of ingrediënten in de producten. Wanneer uw huisdier een allergische reactie vertoont of ongewoon gedrag na blootstelling aan het product, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en neem contact op met een dierenarts.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de producten van Pet Remedy niet bedoeld zijn als vervanging voor medische behandeling. Gebruik altijd uw gezonde verstand. Wanneer uw huisdier medische hulp nodig heeft, raadpleeg dan altijd eerst een dierenarts voordat u Pet Remedy gebruikt.

De beste hulpmiddelen van Pet Remedy

Naast de verschillende doekjes, sprays en verdampers heeft Pet Remedy meer hulpmiddelen. Heb je bijvoorbeeld een nestje met kittens of puppy’s in huis, dan zijn deze erg prettig om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een warmtemat. Pasgeboren dieren hebben namelijk nog wat moeite met het op peil houden van hun lichaamstemperatuur. Ook voor oudere dieren die net een operatie hebben gehad of ziek zijn kan een dergelijk mat meer comfort geven.