Panacur

Panacur van MSD Animal Health is een breedspectrum ontwormingsmiddel voor honden en katten. De Panacur is verkrijgbaar in een tablet en een smakelijke pasta variant. De pasta variant is makkelijk te gebruiken bij het ontwormen van puppy's en kittens en kan o.a. ingezet worden bij honden en katten die tegen de parasiet Giardia.

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)
Panacur KH 250 - 10 tabletten Panacur KH 250 - 10 tabletten
Snel bekijken Quick View

Panacur KH 250 - 10 tabletten

€ 11,95 Prijs

Panacur KH 250 mg is een breedspectrum ontworm middel voor honden en katten. Het kan o.a. gebruikt worden bij de volgende indicaties:

Hond:

 • Maagdarmnematoden: Toxocara canis (spoelwormen), Toxascaris leonina (rondwormen), Trichuris vulpis (zweepwormen), Uncinaria stenocephala en Ancylostoma caninum (haakwormen).
 • Cestoden: Taenia pisiformis en Taenia hydatigena (lintwormen).

Kat:

 • Maagdarmnematoden: Toxocara cati (spoelwormen), Toxascaris leonina (rondwormen) en Ancylostoma tubaeforma (haakwormen).
 • Cestoden: Taenia taeniaeformis (lintwormen)

Panacur KH 500 500 mg - 10 tabletten Panacur KH 500 500 mg - 10 tabletten
Snel bekijken Quick View

Panacur KH 500 - 10 tabletten

€ 16,85 Prijs

Panacur KH 500 mg is een breedspectrum ontworm middel voor honden en katten. Het kan o.a. gebruikt worden bij de volgende indicaties:

Hond:

 • Maagdarmnematoden: Toxocara canis (spoelwormen), Toxascaris leonina (rondwormen), Trichuris vulpis (zweepwormen), Uncinaria stenocephala en Ancylostoma caninum (haakwormen).
 • Cestoden: Taenia pisiformis en Taenia hydatigena (lintwormen).

Kat:

 • Maagdarmnematoden: Toxocara cati (spoelwormen), Toxascaris leonina (rondwormen) en Ancylostoma tubaeforma (haakwormen).
 • Cestoden: Taenia taeniaeformis (lintwormen)

Panacur PetPaste injector - 5 gram Panacur PetPaste injector - 5 gram
 • Niet op voorraad
Snel bekijken Quick View

Panacur PetPaste injector - 5 gram

€ 12,65 Prijs

Panacur Pet Paste is een orale pasta voor de behandeling van infecties met maagdarmwormen bij kittens en volwassen katten en bij puppy’s en volwassen honden. Bij honden bovendien als hulpmiddel bij de controle van de protozo Giardia.

Volwassen honden en puppy’s:

 • Toxocara canis (spoelwormen in volwassen stadia).
 • Ancylostoma caninum (haakwormen in volwassen stadia).
 • Uncinaria stenocephala (haakwormen in immature en volwassen stadia).
 • Giardia spp. (darmparasiet).

Volwassen kat & Kitten:

 • Toxocara cati (spoelwormen in volwassen stadia).
 • Ancylostoma tubaeforme (haakwormen in immature en volwassen stadia).

Let op dit product heeft een THT van 31-05-2024!

Panacur

Uiteraard wil je dat jouw hond of kat zo gezond mogelijk het leven doorgaat, ontwormen is daar onderdeel van. Panacur heeft daarom een breed spectrum ontwormingsmiddel ontwikkelt die voor katten en honden geschikt is. Het middel is verkrijgbaar in de vorm van een smakelijke pasta en in tabletvorm. Het is zowel voor volwassen honden en katten te gebruiken als bij puppy’s en kittens. Voor jonge dieren is het raadzaam om voor de pasta te kiezen. Let er altijd goed op dat de dosering klopt!

Panacur hond

Voordat je Panacur bij je hond toedient, is het belangrijk dat je – bij benadering – weet wat je kwispelende viervoeter weegt. De tabel in de bijsluiter laat zien hoeveel je dient te geven bij welk gewicht de hond heeft. Panacur tabletten voor de hond kun je rechtstreeks in de bek toedienen, maar je kunt ze ook verkruimelen door het voer. Of je stopt een tablet in het favoriete hapje van je hond, dan weet je zeker dat hij of zij het middel binnenkrijgt. In ieder geval vind je Panacur wormenkuren altijd voor een vaste lage prijs op Petpol.nl.

Panacur kat

Naast dat je de ontwormingskuren van Panacur aan je hond geeft kan je kat er ook mee worden ontwormd. Kijk vooraf wel goed hoe de dosering van dit middel voor je kat moet zijn. Panacur is ook in te zetten bij Giardia, een zeer besmettelijke darminfectie bij zowel katten als honden. Deze infectie is ook overdraagbaar op mensen. Bij een dergelijke besmetting is het naast het geven van Panacur aan je kat of hond ook belangrijk dat de omgeving van je huisdier grondig ontsmet wordt, zoals bijvoorbeeld dekens en knuffels op een hoge temperatuur wassen, maar ook drink- en etensbakken moeten grondig gereinigd worden.

Panacur bijwerkingen

Over het algemeen reageren honden of katten prima op Panacur, bijwerkingen komen dan ook zelden voor. Wat soms voor kan komen is dat je hond of kat licht aan de diarree kan raken of gaat braken. Mocht je dit niet helemaal vertrouwen of treden er andere reacties op, dan raden we zeker aan om contact op te nemen met je dierenarts. Maar in de meeste gevallen treden er bij het gebruik van Panacur geen bijwerkingen op.

Panacur kopen

Bij Petpol zorgen we er altijd voor dat je Panacur kunt kopen tegen een voordelige prijs. Maar ook ontwormingsmiddelen, diverse merken dieetvoedingen en verzorgingsproducten zijn voordelig bij ons verkrijgbaar voor je huisdier. Of dat nu een hond, kat, paard, of knaagdier is. Wat je ook nodig hebt – Panacur – of iets anders kopen voor een voordelige prijs doe je bij Petpol!

Hoe snel werkt Panacur?

Het middel Panacur wordt direct opgenomen in het darmstelsel van je huisdier, maar voordat het werkt dien je het minstens 5 tot 7 dagen te geven. Het kan zelfs zo zijn dat de kuur na twee weken nog een keer herhaald dient te worden.

Hoe vaak mag je Panacur geven?

Een kuur van Panacur mag je twee keer met een tijdspanne van 2 tot 3 weken ertussen aan je huisdier geven. We raden aan om altijd even contact met een dierenarts op te nemen voordat je dit middel aan je huisdier geeft. Het mag in geen geval aan een drachtig huisdier gegeven worden!