• Nieuw
Synovium Hoof Health - 2.5 kg
  • Synovium Hoof Health - 2.5 kg

Synovium Hoof Health - 2.5 kg

€ 84,95
Inclusief BTW

Synovium Hoof Health is een hoogwaardig voedingssupplement en ondersteunt de gezondheid, groei en kwaliteit van de hoeven van het paard. Door de hoge dosering Biotine die Synovium Hoof Health bevat is het een zeer geschikt voedingssupplement voor paarden met hoeven van mindere kwaliteit of paarden die last hebben van droge brokkelhoeven.

Naast Biotine bevat dit supplement de hoef ondersteunende ingrediënten Methionine, Zink en Koper, in cheleerde vorm. Synovium Hoof Health is een supplement in brokvorm waardoor het gemakkelijk te voeren is en beter wordt opgenomen door het paard.

Volumekorting

Aantal Korting U bespaart
2 5% Tot € 8,50
3 7.5% Tot € 19,11
Aantal
Op voorraad: Verzending binnen 1-2 werkdagen

Synovium Hoof Health is een hoogwaardig voedingssupplement en ondersteunt de gezondheid, groei en kwaliteit van de hoeven van het paard. Door de hoge dosering Biotine die Synovium Hoof Health bevat is het een zeer geschikt voedingssupplement voor paarden met hoeven van mindere kwaliteit of paarden die last hebben van droge brokkelhoeven. Naast Biotine bevat dit supplement de hoef ondersteunende ingrediënten Methionine, Zink en Koper, in cheleerde vorm. Synovium Hoof Health is een supplement in brokvorm waardoor het gemakkelijk te voeren is en beter wordt opgenomen door het paard.

De hoefwand van het paard bestaat onder andere uit Keratine, een mix van complexe eiwitten. Keratine zorgt voor de stevigheid van de hoefwand en heeft een laag vochtgehalte. Biotine, ook bekend als Vitamine B7, ondersteunt de productie van Keratine en daarmee de kwaliteit van de hoeven. Daarnaast ondersteunt de toevoeging van Biotine ook de groei van de hoeven. Onderzoek heeft aangetoond dat voortdurende toevoeging van Biotine een positief significant effect heeft op de kwaliteit van de hoef, voornamelijk bij paarden waarvan de hoefkwaliteit slecht tot zeer slecht is.

Zink en Koper zijn twee sporenelementen die van belang zijn voor de kwaliteit en structuur van de hoeven. Zink is een belangrijk element voor de opbouw en het onderhoud van hoefwandcellen en het keratinisatie proces, ofwel verhoornen van de hoeven. Koper is van belang voor de productie van enzymen die van belang zijn voor de vorming van keratinestrengen waaruit de hoefwand bestaat. Daarnaast zorgt Koper in combinatie met Zink ervoor dat vetten in de hoeven worden beschermd tegen beschadiging wat kan leiden tot uitdroging van de hoef. Een tekort van deze sporenelementen kan resulteren in brokkelige droge hoeven.

Voor de productie van Keratine zijn aminozuren vanuit het dieet van belang. Hoof Health bevat het essentiële aminozuur Methionine wat in het lichaam wordt gebruikt om het aminozuur Cysteïne te produceren. Cysteïne draagt bij aan de sterke structuur van Keratine wat een effect heeft op de kwaliteit en hardheid van de hoef.

Toediening / Dosering

  • Paarden: Voeg dagelijks 30 gram toe aan het normale rantsoen.
  • Pony: Voeg dagelijks 15 gram toe aan het normale rantsoen.

Een afgestreken maatschepje van 30 ml bevat 30 gram.

Samenstelling / Ingrediënten

Sojabonen, geëxtrudeerd, Dicalciumfosfaat.

Toevoegingsmiddelen:

Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg:

Methionine 141.180 mg, Biotine 1200 mg          

Sporenelementen:

Zink (als zinkoxide)  4.000 mg, Koper (koperchelaat van glycinehydraat) 1.000 mg.

Bindmiddel:

Bentoniet  50.000 mg

Bewaren

  • Bewaren op temperatuur onder 25 °C. Niet in de vriezer bewaren.
  • Niet in de vriezer bewaren.
  • Bewaar op een droge plaats in de originele verpakking, en buiten het bereik van direct zonlicht.
  • Buiten bereik van kinderen houden.

 

9806625

Datasheet

EAN-code:
8718469190645
BTW:
9%

Je bent misschien ook geïnteresseerd in