Februari 2021: maand van de gebitsverzorging

Februari 2021: maand van de gebitsverzorging

Heeft uw hond of kat erg last van een slechte adem en is er bijvoorbeeld vorming van tandplaque zichtbaar? Dan is het wellicht goed om eens wat extra aandacht aan het gebit van uw hond of kat te besteden. Een slechte verzorging van het gebit kan onder andere leiden tot ontstoken tandvlees, los zittende of uitvallende tanden, verdikkingen in het gezicht als gevolg van abcessen of fistels. Maar wat kunt u doen om dit soort gebitsproblemen te voorkomen?:

  • Poets bij voorkeur iedere dag de tanden van uw hond of kat met een tandpasta speciaal bedoeld voor honden en katten. Geschikt hiervoor zijn o.a. de Orozyme Enzymatische Tandpasta en de C.E.T. Tandpasta met Leversmaak.
  • Laat ieder jaar uw dierenarts preventief het gebit van uw dier controleren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u een bezoek brengt voor de jaarlijkse vaccinatie.
  • Zorg ervoor dat uw hond voldoende kauwmaterialen voorhanden heeft, het knagen en kauwen voorkomt de aanmaak van tandplaque en tandsteen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van de Orozyme RF2 kauwsticks of de Veggiedent Fr3sh kauwsticks.
  • Bij honden en katten met chronische gebitsproblemen is het ook verstandig om een speciale dieetvoeding te geven ter ondersteuning van een gezond gebit. U kunt hierbij denken aan de Royal Canin Dental of de Trovet Dental. 
  • Nare geurtjes uit de bek zijn ook te voorkomen door gebruik te maken van mondwater voor honden en katten. Deze vloeistof kunt u door het dagelijkste drinkwater doen. In ons assortiment beschikken we over het Vet Aquadent en het Orozyme RF2 Aquadyl mondwater voor honden en katten.